Nieuwsalert per mail ontvangen

Ultieme wintersportvakantie in Karinthië

Oostenrijk kent in totaal negen deelstaten, vergelijkbaar met provincies zoals wij die in Nederland kennen. De meest zuidelijke ‘provincie’ van Oostenrijk is Karinthië, dat voor een deel aan het noorden van Italië grenst. En Karinthië heeft een goed bewaard geheim: het is een perfecte bestemming voor de wintersportvakantie.

In Karinthië ligt ongeveer 750 kilometer piste klaar met zeer moderne liftaccommodaties (luxe stoeltjesliften) en perfect geprepareerde pistes. Het grootste skigebied van Karinthië is Nassfeld/Hermagor met 110 kilometer aan geprepareerde piste. Voor skiën in de winter en zomer heeft Karinthië een gletsjer: de Mölltalergletsjer, die op een hoogte ligt van 3122 meter en 53 kilometer aan skipistes heeft.

Ok, tot zover vergelijkbaar met andere provincies in Oostenrijk. Maar dan nu het gehiem van Karinthië: omdat het aan de zuidkant van de Alpen ligt, is de kans op een zonnige (ski)vakantie vele malen groter dan de meeste skigebieden die ten noorden van de Alpen liggen. Kortom: lekker in de zon skiën en terrassen.

Ook voor een langlaufvakantie is Karinthië een prima locatie. Het Lesachtal is een onvergetelijke belevenis met 60 kilometer langlaufen door ongerepte natuur. Dit langlaufgebied wordt gerekend tot de meeste sneeuwzekere langlaufloipes van Oostenrijk.

Mede door de gastvrije inwoners van Karinthië en de prachtige ligging van deze provincie, kan het voor u een onvergetelijke wintersportvakantie worden.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in