Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tot een halve meter verse sneeuw in de skigebieden

Wintersportredacteur

De winter is terug in de wintersportlanden! De afgelopen dagen sneeuwde het al in verschillende delen van Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland, maar vooral op grote hoogte. Nu komt de sneeuw ook met bakken uit de hemel in Duitsland. Het is kouder en hierdoor is de sneeuwgrens weer gezakt tot onder de 1000 meter. Benieuwd waar en wanneer het sneeuwt de komende dagen? We zetten het per wintersportland voor je op een rijtje in dit artikel.

Nieuwe bak met sneeuw in Duitsland

De dikke lagen sneeuw liggen hogergelegen nog op de daken in Duitsland van de afgelopen sneeuwdump en daar komt nu weer een nieuw laagje bij. Tot het weekend is het sneeuwrijk in de skigebieden! De Duitse weerdienst waarschuwt zelfs voor ‘aanzienlijke hoeveelheden verse sneeuw’. Het sneeuwdek kan aangevuld worden met tot een halve meter. Gisteravond is het begonnen met sneeuwen in delen van Duitsland en deze sneeuwval trekt in de loop van de dag steeds verder naar het oosten. Vanochtend is het het vooral sneeuwrijk in het zuiden van Opper-Beieren. Het winterse weer houdt aan tot en met zaterdagochtend in het wintersportland.

Ook sneeuwrijk in Oostenrijk

In Oostenrijk sneeuwde het onder andere gisteren al. Vandaag worden er ook weer flinke hoeveelheden voorspeld in de hogergelegen skigebieden en op de gletsjers. Zo staat er op de Kitzsteinhorn bijvoorbeeld zo’n 40 centimeter op de planning. De Tiroolse gletsjers kunnen zich voorbereiden op een laagje van ongeveer 30 centimeter verse sneeuw. Daarnaast valt er onder andere in Obertauern zo’n 20 centimeter. In onder andere Gerlos en Saalbach blijft het bij zo’n 12 centimeter verse sneeuw vandaag! De sneeuwgrens ligt tussen 800-1000 meter hoogte.

Vers laagje voor Frankrijk

Ook in de Franse Alpen dwarrelen de vlokken uit de lucht. De afgelopen dagen is er al veel sneeuw gevallen, maar in de dalen ook een flinke bak met regen. Die kleuren nu langzaam weer wit. Er ligt een dik pak sneeuw in onder ander Val Thorens en Les 2 Alpes. Zo is het op dit moment in Chamonix:

Enkele vlokken in Zwitserland

In Zwitserland komen er nog in enkele delen vlokken uit de wolken. De meeste sneeuw valt in het westen van het land, tot wel 40 cm. In de rest van de Zwitserse Alpen blijft het bij enkele centimeters vandaag. Vanaf morgen is het zonnig en volop Kaiserwetter. Zo is het op dit moment:

Schitterend in Italië

Wauw, in Italië zijn de wolken verdwenen en is het echt prachtig vandaag op de pistes! Naar deze webcams kunnen we blijven kijken, wat een pracht. Je zou maar een wintersport in Italië gepland hebben in december! Overweeg je een last minute wintersport naar Italië deze winter? Meer informatie:

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in