Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit wil je komende winter niet missen in Alta Badia in Zuid-Tirol

© Alta Badia/Alex Moling

Wintersportredacteur

Er zijn zoveel leuke tips voor een wintersport in Alta Badia in Zuid-Tirol/Südtirol. Van speciale evenementen in het skigebied, tot eindeloos afdalen en interessante activiteiten. Wat je sowieso wilt doen in Alta Badia tijdens je vakantie? In dit blog geven we je een overzicht van alles wat je niet mag missen in deze regio tijdens je wintersport.

Tips voor een wintersport in Alta Badia

Tijdens een wintersport in Alta Badia kun je een heerlijke tijd beleven op je ski’s of je snowboard, maar er is daarnaast ook nog zo veel meer te ontdekken. Van het heerlijke eten en bijzondere evenementen in de regio tot alternatieve activiteiten, een wintersport in dit gebied is erg veelzijdig. Zo is er dit jaar bijvoorbeeld ook weer een World Cup-wedstrijd in Alta Badia. Wil je weten wanneer, wat en alle details? Lees dan snel verder!

Ga eens winterhiken of sneeuwschoenwandelen

Wil je het prachtige landschap in Alta Badia in Zuid-Tirol ook eens op een andere manier leren kennen? Winterhiken of sneeuwschoenwandelen is een manier om op plekken te komen die je anders niet zou zien. In het witte landschap met de Dolomieten op de achtergrond verdwijnt alle stress als sneeuw voor de zon. De Dolomieten zijn echt magisch! In Alta Badia zijn er 80 kilometers aan geprepareerde wandelpaden voor bezoekers. Van lastige tot gemiddelde en eenvoudige wandelingen, je kunt zelf kiezen voor welke uitdaging je gaat. Ook kun je met een gids op pad, deze is expert in de omgeving en kan je de mooiste plekken laten zien.

17 en 18 december 2023: World Cup Alta Badia

In december strijden de heren op de Gran Risa piste om de titel. Deze wedstrijd is onderdeel van de FIS World Cup. Vanaf 1865 meter hoogte dalen de wedstrijdskiërs twee keer af in het onderdeel reuzenslalom om zo de ranking te bepalen. De World Cup piste in Alta Badia is een uitdagende! Als wintersportliefhebber is dit een evenement dat je niet wilt missen aankomende winter.

Het beste in Italië: het eten

Er zijn veel verschillende hutten in het skigebied waar je tijdens je wintersport kunt stoppen voor de lunch. Van Zuid-Tiroolse wijnen tot traditionele gerechten en gezellige terrassen; tijdens je vakantie moet je volop genieten van deze specialiteiten. Om je extra te laten genieten, staan er elk jaar allerlei evenementen gepland in Alta Badia waarbij je wintersport kunt combineren met heerlijk eten en traditionele gerechten.

  • Sommelier on the Slopes: al enkele jaren wordt dit evenement georganiseerd in Alta Badia. Tijdens Sommelier on the Slopes wordt skiën gecombineerd met een wijnproeverij. Bij verschillende skihutten kun je skiën en tegelijkertijd typische Zuid-Tiroler wijnen proeven. Dit alles is onder leiding van een sommelier en gids. Onderweg leer je niet alleen de omgeving kennen, maar ook de wijn.
  • Gourmet Skisafari: liever heerlijk eten? Dan kun je deelnemen aan de Gourmet Skisafari. Met dit evenement wordt het begin van de winter gevierd in Alta Badia. In verschillende skihutten bereiden Michelinsterrenchefs de lekkerste gerechten met lokale ingrediënten. Skiërs krijgen de kans om van hut naar hut te skiën en allerlei heerlijke gerechten te proeven.

Daal op een andere manier af: rodelen

Wil je je weer net zo blij voelen als een kind? In Alta Badia zijn er twee rodelbanen waar wintersporters van alle leeftijden kunnen genieten. Hoe leuk is het om met vrienden of met je gezin niet meer bij te komen van het lachen tijdens het afdalen? Dit zijn de twee plekken waar je kunt rodelen in Alta Badia:

  • Tru liösa Foram: Deze eerste rodelbaan in Alta Badia loopt vanaf 2003 meter hoogte tot 1537 meter. Deze afdaling is ongeveer drie kilometer lang en bereik je als je de Piz Sorega-lift omhoog neemt.
  • Rit – Biei natural: De andere afdaling is leuk om naartoe te wandelen. Deze rodelafdaling is een mooie beloning na een wandeling van ongeveer een uur naar het startpunt. Hoe bereik je het startpunt? Loop vanuit het centrum naar La Val. Hier volg je de route nummer 6 en je komt uit bij de Santa Barbara-kerk, waar je linksaf slaat. Blijf lopen en je komt uiteindelijk bij het Rit-meer, waar het startpunt van deze redelijk eenvoudige afdaling is. Deze is zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen!

Meer weten over Alta Badia

Naast deze tips valt er nog zo veel meer te ontdekken over een wintersport in Alta Badia. Voor nog meer insider-tips en informatie kun je nog veel meer lezen op de officiële website.

➡️  Kijk op de officiële website van de regio

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de regio Südtirol en bestemming Alta Badia.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in