Nieuwsalert per mail ontvangen

Topdrukte in Whistler Blackcomb in aantocht

Het kerstseizoen staat voor de deur en Whistler begint te bruisen. De kerstlichtjes branden en er hangt een goede sfeer in het dorp.Ik ben sinds drie dagen aan het werk in de skischool en elke dag wordt het drukker. De Kerstvakantie is een van de drukste periodes voor skigebieden over de hele wereld. De pistes zijn overvol en hotels en restaurants puilen uit. Naast de drukste periode is het ook de gezelligste periode dus ik zie er ook erg naar uit. Na mijn laatste column heeft het bijna elke dag gesneeuwd en Whistler heeft een mooie sneeuwbasis op kunnen  bouwen voor de rest van de winter. (Een frappant feitje is dat Nederland vandaag meer sneeuw heeft ontvangen dan Whistler in Canada?!?!) De meeste pistes zijn open en de offpiste ziet er steeds beter uit nu de rotsen en bomen worden bedekt onder een mooi wit laagje poedersneeuw.

De week voor de drukte heb ik het er nog eens goed van genomen en ben lekker gaan skiën op mijn vrije dagen. Ik had geluk, want het was een prachtige dag met verse sneeuw en strak blauwe lucht. Het skiën op Blackcomb mountain is geweldig, zogenaamd ‘vallijn’ skiën, de pistes en liften zijn aangelegd zodat je eigenlijk altijd mooi recht naar beneden kunt skiën. Dus geen rare bochten en  hobbels in de pistes. Het is duidelijk dat er over na gedacht is. De liften sluiten perfect op elkaar aan en is er een goede mix van zwarte, blauwe en groene pistes.

Skier: Jono Bland Photo: Tom van der Burg

Na een paar dagen in de skischool heb ik gemerkt dat Canadese skischolen iets anders te werk gaan dan de Europese. De skischool is volledige geautomatiseerd, skileraren kunnen hun roosters online bekijken en aanpassen en het ticketsysteem is ook volledig digitaal. De organisatie binnen deze skischool met ruim 1500 leraren is perfect. De twee bergen Whistler en Blackcomb hebben hun eigen departementen, respectievelijk volwassenen groepen, kindergroepen, privélessen voor kinderen en privélessen voor volwassenen en dan zijn er nog vele verschillende speciale programma’s inclusief een programma voor mensen met een handicap.  Na de Kerstvakantie zal ik weer van me laten horen! Prettige feestdagen en veel skiplezier!!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in