Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Top 5 nadelen van werken als barvrouw in de après-ski

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Veel wintersporters uit Nederland zijn er deze week te vinden… na een lekkere dag op de piste, hup de kroeg in voor de gezellige après-ski. Na maandenlang hard werken heb je het welverdiende biertje in de après-ski ook wel verdiend. Leuke muziek, gezellige mensen en veel drank zorgen er dan ook snel voor dat de feeststemming er goed inzit. Dat is voor de mensen in de kroeg helemaal geweldig, maar het levert bij het barpersoneel ook wel eens irritatie-momenten op. Om die reden hebben wij een barvrouw uit een skigebied gevraagd wat de top 5 nadelen zijn van het werken als barvrouw in de après-ski.

Het heeft zo zijn voor- en nadelen om in deze situatie als barvrouw in de kroeg te werken. De gezelligheid en de vrolijke mensen zijn heel aanstekelijk (voordeel), maar naarmate er meer gedronken wordt ontstaan er ook wel wat kleine ergernissen bij het barpersoneel. Natuurlijk blijft het geheel subjectief, maar na wat onderzoek hebben we een top 5 ergernissen van een barvrouw in de après-ski voor je samengesteld.

1. De bestelling in 5 etappes doen
Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat er, terwijl je al besteld hebt, nog een drankje bijkomt of vervalt. Toch hebben sommige mensen er een handje van om standaard de bestelling in 5 etappes aan te leveren. Dit maakt de bestelling tijdrovend en het rekenen erg lastig. Je wilt achter de bar namelijk zo snel en efficiënt te werk gaan, zodat iedereen zo snel mogelijk geholpen kan worden. Ook als je dronken bent dus eerst even nadenken over je bestelling.

2. Dronken mannen met vervelende opmerkingen
Over het algemeen is het best grappig om al die dronken mensen aan je bar te zien. Helaas komt er bij veel (mannen) een moment dat de grens van respect voor het vrouwelijk geslacht overschreden wordt. Hierbij moet je het als barvrouw ook vaak ontgelden. Het steeds herhalen van seksistische opmerkingen of ongevraagd aan je billen zitten is niet altijd leuk. Dat bewaar je maar voor je vrouw thuis.

3. Als mensen hun geld pas pakken als de drank al voor ze staat
Het mes snijdt aan twee kanten. Je wilt zelf ook altijd zo snel mogelijk geholpen worden aan de bar. Zorg er dan ook voor dat je klaarstaat met geld in je handen als je besteld hebt. Er zijn van die mensen die het plaatsen van hun bestelling vrolijk doorkletsen met iemand en als je dan met ze wilt afrekenen geen oog voor je hebben. Daarnaast moet het geld eerst nog ergens uit een broek- of jaszak gepakt worden en wordt het langzaam uitgeteld. Maar ach, alles beter dan dat ze eerst nog moeten pinnen.

4. Veel (vieze) shotjes/drankjes aangeboden krijgen
Dit punt is wel het meest subjectieve van deze top 5, want wat de één lekker vindt, kan de ander niet eens ruiken of zien. Toch is het niet altijd leuk om steeds maar gratis drank te krijgen. Vragen mensen van te voren wat je wilt drinken.. top! Erg attent ook. Maar af en toe denkt men dat je een soort circusaapje bent die ze van alles kunnen voeren of laten doen. ‘Hier heb je een biertje/glas vol rum… en nu in één keer leegdrinken!’. Het is helaas echt geen uitzondering. Gelukkig hebben de meeste barvrouwen een groot scala aan trucjes om onder dergelijke situaties uit te komen. Aan jou de vraag om die te achterhalen.

5. Elke dag dezelfde (après-ski)liedjes
Tsja… wie kent ze niet ‘Anton aus Tirol’, ‘Das Fliegerlied’ en ‘Schatje mag ik je foto?’. Het is moeilijk om niet vrolijk mee te zingen met alle hits. Toch, wanneer je dag in dag uit tot soms wel 2 à 3 keer per dag dezelfde liedjes hoort, dan zouden een paar goede oordoppen, toch echt geen overbodige luxe zijn. En liever nog, een isolerende koptelefoon met goede muziek.

Natuurlijk is het werken als barvrouw in de après-ski ook heel erg leuk. Om die reden publiceren wij binnenkort ook de 5 voordelen van een barvrouw in de Après-Ski.

En vergeet niet… de ober is je allerbeste maatje!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in