Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Top 5 beste bestemmingen voor zomerskiën in de Alpen

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Kun jij geen genoeg krijgen van de winter, dan bestaat er de optie om te zomerskiën in de Alpen. Ook in de warmste maanden van het jaar kun je gewoon genieten van sneeuw in Europa. Naast dat het heerlijk is om in de zomerperiode te skiën is het ook een geweldige ervaring. In de ochtend lekker skiën op de gletsjer en in de middag zomerse activiteiten ondernemen in het dal. Wij hebben de top 5 beste bestemmingen voor zomerskiën in de Alpen voor je op een rijtje gezet.

Beste bestemmingen voor zomerskiën in de Alpen

Als je in de zomer op de latten wilt staan, hoef je echt niet per se naar de andere kant van de wereld. Natuurlijk is het een bijzondere ervaring om tijdens onze zomer van de Australische of Nieuw-Zeelandse winter te genieten, maar ook dichtbij huis zijn er mogelijkheden voor een skivakantie. In de Alpen vind je meerdere bestemmingen waar zomerskiën mogelijk is. Benieuwd naar de beste bestemmingen voor zomerskiën?

1. Hintertuxer Gletscher, Oostenrijk

In Oostenrijk vind je een drietal skigebieden waar je ook in de zomer kunt skiën. De nummer één in dit rijtje beste bestemmingen voor zomerskiën is er eentje in dit prachtige land. De Hintertuxer Gletscher is als een van de weinige gletsjerskigebieden het hele jaar door geopend voor wintersportpubliek. Als je zou willen, zou je hier het hele jaar door op de latten kunnen staan! In de winter telt het skigebied zo’n 60 pistekilometers en in de zomer zo’n 20 kilometer. Je kunt er heerlijke afdalingen maken, maar er zijn ook andere bijzondere activiteiten mogelijk. Wat dacht je van een avontuur in het gletsjerijs in het Natur Eis Palast of een bezoek aan de indrukwekkende Spannagelhöhle?

Tip: suppen onder de skipiste op de Hintertuxer Gletscher

Beste skigebieden voor zomerskiën in de Alpen Zermatt

2. Matterhorn Glacier Paradise, Zermatt, Zwitserland

De nummer twee in dit lijstje met beste skigebieden voor zomerskiën in de Alpen is ook het hele jaar door geopend. Vanuit het prachtige Zwitserse bergdorpje Zermatt sta je in een mum van tijd op de pistes van het Matterhorn Glacier Paradise. Een heerlijk zomerskigebied met zo’n 20 pistekilometers in een indrukwekkende omgeving. Niet alleen geniet je hier van een spectaculair uitzicht op de majestueuze Matterhorn, ook zijn er nog veel andere vier- en drieduizenders te bewonderen. Ook voor dit zomerskigebied geldt: ga ’s ochtends lekker skiën en onderneem ’s middags een andere activiteit. De omgeving is zo mooi!

Zomerskiën in Zermatt

3. Grande Motte en Glacier du Pisaillas Tignes – Val d’Isère, Frankrijk

In de wintermaanden vormt Tignes samen met Val d’Isère een prachtig skigebied met ruim 300 km aan pistes. Ook in de zomermaanden kun je hier op de latten staan, maar dan wel een stuk hoger in de bergen en van de ene naar de andere bestemming skiën is niet mogelijk. Vanuit Tignes heb je toegang tot de Grande Motte gletsjer en vanuit Val d’Isère tot de Glacier du Pisaillas. Wat ons betreft een aanrader om beide bestemmingen met elkaar te combineren voor zomerskiën in Frankrijk. En wat je hier verder nog meer kunt doen? Wat dacht je van hiken, een kaasproeverij in Sainte Foy of een bezoek aan het Lac du Chevril?

Ook interessant: Alle skigebieden voor zomerskiën in Frankrijk

4. Saas-Fee, Zwitserland

Saas-Fee is een prachtig bergdorpje in Zwitserland, gelegen aan het eind van het Saastal. Je rijdt er via een kronkelige bergweg naartoe en eenmaal aangekomen in het dorp moet de auto verplicht in de garage. Saas-Fee is namelijk autovrij en er rijden alleen kleine, smalle elektrische autootjes. Vanuit het dorp heb je ’s winters toegang tot een skigebied met zo’n 100 km aan pistes. Het gebied is slechts twee maanden per jaar gesloten en biedt dus ook mogelijkheden voor zomerskiën in de Alpen. Het pisteaanbod is dan wel iets beperkter, tot zo’n 20 pistekilometers. Saas-Fee heeft bovendien een spectaculair funpark. Lees hier hoe vet Saas-Fee in de winter is.

Beste bestemmingen voor zomerskiën in de Alpen Saas-Fee

5. Stilfserjoch Gletscher, Italië

We sluiten dit lijstje met beste bestemmingen voor zomerskiën in de Alpen af met een bijzonder Italiaans skigebied, de Stilfserjoch Gletscher. Waarom die zo bijzonder is? Omdat je er alleen in de zomermaanden op de latten kunt staan. Het gletsjerskigebied ligt bovenaan bij de Stelviopas. Deze Alpenweg is in de wintermaanden gesloten vanwege de gigantische sneeuwhoeveelheden. Het skigebied telt een kleine 10 km aan pistes en biedt een schitterend uitzicht op de omliggende omgeving. En hoe je zo’n ’s zomers wintertripje in Italië helemaal perfect maakt? Door ook een paar dagen te genieten van La Dolce Vita, de gezelligheid in de dorpjes en het heerlijke eten!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in