Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tirol de populairste wintersportbestemming

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het duurt nog maar een paar maanden voordat de grote horde Nederlanders weer richting de Alpenlanden vertrekt voor de wintersportvakantie. Het is elk jaar weer een strijd tussen de skigebieden wie de meeste toeristen naar zich toe trekken. Nieuwe pistes, luxe skiliften en uitgebreide marketingcampagnes zijn belangrijke onderdelen in het overtuigen van de consument. Uit onderzoek van het Oostenrijkse marktonderzoeksbureau T-Mona blijkt dat 50% van de wintersporters die naar Oostenrijk gaan kiezen voor Tirol. Dit heeft het bureau bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse Tirol Tourisme Board in Zoetermeer.

Waar voorheen de wintersport het belangrijkste onderdeel van de vakantie was, zijn de consumenten tegenwoordig meer op zoek naar een complete winterbeleving. Het onderzoek heeft een aantal opvallende onderdelen:

 1. De toeristen die naar Oostenrijk gaan voor de wintersportvakantie zijn tegenwoordig steeds meer bestemmingstrouw. Zeker de toeristen die richting Tirol vertrekken.
 2. De meerderheid van de toeristen die altijd op wintersportvakantie gaan, doen dit met meer dan twee personen.
 3. De Nederlanders zijn over het algemeen nog erg van de zekerheid, want 30% van de Nederlanders in Tirol boeken hun vakantie zes maanden voor de vakantie.
 4. Gemak, comfort en kwaliteit zijn belangrijke peilers voor de Nederlandse toeristen in Tirol. Er kiezen dan ook steeds meer mensen voor het vliegtuig als vervoersmiddel. Dit is ook de reden dat skigebieden massaal investeren in luxe skiliften waarbij comfort duidelijk naar voren komt.
 5. Ondanks de enorme toenamen aan het aantal wintersporters, is het aantal blessures met 40% afgenomen. Goede piste-markering, goed materiaal en goede voorlichting zorgen voor deze daling.

Om deze positieve trend in Tirol vast te houden hebben zij voor circa 100 miljoen euro geïnvesteerd in de gebieden. Belangrijke investeringen zijn:

 • SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental:
  23 miljoen geïnvesteerd.
 • Solden:
  Wasserkar 3-persoonstoeltjeslift voor 6-persoonslift met overkapping en verwarmde zitting.
 • Ischgl:
  40 miljoen euro geinvesteerd.
  Vernieuwing Pardatschgratbahn.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in