Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tips voor de aanschaf van een lederhose

© CoupleofMen.com

Wintersportredacteur

De traditionele Oostenrijkse lederhose kent iedereen wel. Tijdens veel feesten loopt men in dit kenmerkende volkskostuum. Er zijn meer dan 80 soorten die ieder een eigen uniekheid hebben. In de Oostenrijkse Alpen kan een lederhose niet ontbreken in je kledingkast en in Nederland ook eigenlijk niet. Lees hier tips voor de aanschaf van een lederhose en sta aankomend winterseizoen in stijl op de pistes.

Het dragen van lederhose is belangrijk in de Oostenrijkse Alpen-cultuur. Mannen dragen lederhosen en vrouwen dirndls. Heb jij er al een in de kast liggen of is dat de musthave die je nog mist? Mocht je er een willen aanschaffen, dan hebben Daan en Karl een paar tips voor je.

© CoupleofMen.com in de Heimatwerk Kärnten

Tips voor de aanschaf van een lederhose

Geloof het of niet, maar een lederhose kopen doe je niet zomaar. Met keuze uit meer dan 80 soorten wordt het beslissen van de juiste een stuk lastiger. Wie wilt opvallen, moet goed kijken naar een aantal onderdelen van dit traditionele kledingstuk. Net als dat het glazen muiltje alleen voor Assepoester geschikt is, is de lederhose dit voor jou.

Laat je benen goed uitkomen onder de lederhose, laat de borstharen, als je die hebt, spreken en draag een hoed bij de outfit. Net als skinny jeans is het bij lederhosen de bedoeling dat alles goed strak zit. Wie traditioneel mooi wilt zijn, moet even doorbijten. Sexy, stoer en traditioneel hoort de lederhose te zijn. Hieronder laten Daan en Karl van de website Couple of Men, wat tips zien over het kopen en dragen van lederhose. Doe er je voordeel mee!

Gratis skiën in lederhose?

Heel leuk zo’n lederhose, maar wanneer wordt er eigenlijk een gedragen? Tijdens traditionele feesten in de Alpen en themapartijen kan het altijd, maar er zijn ook andere evenementen waar gepronkt kan worden met deze leren broek. Doe bijvoorbeeld tijdens het wintersportseizoen mee aan Lederhosen Wedel Finale in de Zillertal Arena. Lees op de website van de Zillertal Arena wanneer dit evenement aankomend winterseizoen georganiseerd wordt.

Gratis skiën als je in lederhose of dirndl komt

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in