Nieuwsalert per mail ontvangen

TIP: Bun J Ride in Tignes

Je hebt mensen die nauwelijks van de berg afkomen en waarvan het toch altijd knap is als ze zonder schrammen beneden arriveren. In tegenstelling tot hen heb je mensen die totaal niet bang zijn en de coolste stunts doen op hun ski’s of snowboard. Ben je nog niet zo heel handig op de latten/snowboard, maar wil je wel de uitdaging aan gaan? Deze Bun J Ride in Tignes is dan zeker een oplossing.

Zo werkt de Bun J Ride in Tignes

De Bun J Ride is een schans van 30 m lang. Je draagt een soort harnas waarmee je met koorden bevestigd bent aan twee kabels. Die kabels lopen aan allebei de kanten van de schans. De veiligheidskoorden lopen van je heupen naar de kabels. Ondanks dat je vast zit kan je, je vrij bewegen en zo soepel de schans af glijden. Op het moment dat je van de schans afspringt vangen de kabels je op en ben je vrij om stunts te doen/uit te proberen of te genieten van je vrije val. Zodra je stil hangt zak je langzaam naar de beneden. Omdat de schans een hoogte heeft van 35 meter, en de kabels je opvangen is het de ideale manier om toch eens die salto te doen die je op de piste niet zou durven.

De mogelijkheden

Deze Bun J Ride ligt in het skigebied Tignes. Met de rode Merles piste kom je uit bij het begin van de schans. Dit is overigens niet de enige manier om hier te komen. Als je zo snel mogelijk bovenaan de helling wilt komen, neem dan de Grattalu lift.

Je kunt de Bun J Ride op 3 verschillende manieren nemen. Namelijk met de ski’s, snowboard of met de slee. Van zondag tot en met vrijdag heb je de hele dag de kans om te genieten van deze bijzondere en geweldige ervaring. Het is een mooie manier op coole stunts te oefenen of gewoon lekker te genieten van de vrijheid.

Ben je helemaal enthousiast geworden van het verhaal? Bekijk dan hier wat beelden van mensen die jou voor zijn geweest.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in