Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Timmelsjoch Hochalpenstraße wordt aanstaande vrijdag geopend

timmelsjoch hochalpenstrasse

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Verse sneeuw heeft voor een kleine uitstel van de opening van de Timmelsjoch Hochalpenstraße gezorgd, maar aanstaande vrijdag is het dan echt zover. 17 april begonnen de werkzaamheden op de Alpenweg en over twee dagen kun je de oversteek over de bergpas maken.

Opening Timmelsjoch Hochalpenstraße

Aanstaande vrijdag 26 mei om 7.00 uur opent de Timmelsjoch Hochalpenstraße. Vanaf dan is de Alpenpas elke dag geopend van 7.00 uur tot 20.00 uur voor auto’s, motoren, fietsers, etc. Ook het restaurant Crosspoint (dagelijks van 9.00 uur tot 17.00 uur) en het Motorrad-Museum (dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur) openen de deuren.

Opening uitgesteld door verse sneeuw

Een aantal weken geleden schreven we al over de mogelijke opening van de Timmelsjoch Hochalpenstraße. De vers gevallen sneeuw heeft vorige week alleen roet in het eten gegooid. De Großglockner Hochalpenstraße werd zelfs tijdelijk weer gesloten door de heftige sneeuwval. De eerste planning voor de Timmelsjoch Hochalpenstraße was om midden mei te openen, dat zou de vroegste opening zijn geweest in 64 jaar. Alleen kon de Timmelsjoch Hochalpenstraße nog niet geopend worden door de verse sneeuw die afgelopen week viel. De lawinecommissie kon nog geen officiële ‘go’ geven.

Zo zag het er afgelopen week uit op de bergpas:

Timmelsjoch Hochalpenstraße

De Timmelsjoch Hochalpenstraße verbindt Sölden in het Ötztal met Meran in Zuid-Tirol. De route is ongeveer 60 km lang en heeft meer dan 60 haarspeldbochten. Een geweldige rit om in de zomer met de auto of motor te maken! 

››› Ook de Großglockner Hochalpenstraße is weer geopend voor publiek

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in