Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vroegste opening sinds 64 jaar lonkt voor Timmelsjoch Hochalpenstraße

timmelsjoch hochalpenstrasse

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Midden mei is, als alles meezit, de Timmelsjoch Hochalpenstraße weer open voor publiek. 17 april 2023 begonnen de werkzaamheden op de alpenweg en het gaat zo voorspoedig dat het wel eens de vroegste opening sinds 64 jaar kan worden voor de bergpas.

Top van de Timmelsjoch Hochalpenstraße is al sneeuwvrij

Sinds een paar weken is de weg alweer zo goed als sneeuwvrij, aldus Manfred Tschopfer, hoofd van de Timmelsjoch Hochalpenstrassen AG bij de ORF. Het is alleen nog wachten op de lawinecommissies om de weg officieel voor de zomer te kunnen openen. Bijzonder, want de Timmelsjoch Hochalpenstraße is sinds 64 jaar nog nooit zo vroeg in het jaar geopend. Hoe dit kan? Afgelopen winter is er minder sneeuw dan gemiddeld gevallen op de bergpas. De werkzaamheden waren dit jaar dus sneller afgerond.

Hoeveel sneeuw is er weggehaald?

Over een oppervlakte van 250.000 kubieke meter is de sneeuw laag voor laag met sneeuwschuivers van de Timmelsjoch Hochalpenstraße gehaald. Tschopfer: “Als we de sneeuwhoeveelheden per vrachtwagen hadden moeten afvoeren, dan zouden dat meer dan 30.000 ladingen geweest zijn.” Via deze video kun je de grote sneeuwhoeveelheden zien en alvast genieten van de mooie bergpas:

Voor Hemelvaart geopend

Als alle omstandigheden meezitten en er niet nog eens een grote hoeveelheid sneeuw valt, is het plan om de alpenweg voor Hemelvaart te openen. Het enige wat deze vroege opening nog in de weg kan zitten zijn slechte weersomstandigheden en eventueel lawinegevaar.

Timmelsjoch Hochalpenstraße

De Timmelsjoch Hochalpenstraße verbindt Sölden in het Ötztal met Meran in Zuid-Tirol. De route is ongeveer 60 km lang en heeft meer dan 60 haarspeldbochten. Een geweldig ritje om in de zomer met de auto of motor te maken! 

Lees ook › Großglockner Hochalpenstraße weer geopend voor publiek

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in