Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Großglockner Hochalpenstraße tijdelijk dicht door hevige sneeuwval

Wintersportredacteur

Het ging weer tekeer in onder andere Oostenrijk de afgelopen dagen. Op hoogte kwam er veel neerslag in de vorm van sneeuw uit de lucht en hierdoor moest zelfs de reeds geopende Großglockner Hochalpenstraße weer tijdelijk dicht. Waarom? Kijk maar naar deze diep winterse beelden!

Onstuimige maand mei in Oostenrijk

De afgelopen dagen kwam de sneeuw vanaf 2000 meter hoogte met bakken uit de hemel. In onder andere veel gletsjerskigebieden is er weer een flinke laag gevallen, maar ook op de bekende bergpas Großglockner Hochalpenstraße. Sinds het begin van de maand is de Alpenweg weer geopend voor publiek, maar door de hevige sneeuwval moest de weg tijdelijk dicht. Het was onveilig om de oversteek te maken, onder andere omdat de weg niet volledig geruimd kon worden.

Veel sneeuw op de Großglockner Hochalpenstraße

Hoe een onstuimige winterse bui eruitziet in Oostenrijk in mei? Het lijkt op deze beelden helemaal geen lente, eerder winter!

Weer open voor auto’s en bussen

Inmiddels is in vrijwel heel Oostenrijk weer gestopt met sneeuwen en dat lijkt de komende dagen ook zo te blijven. De oversteek over de Großglockner Hochalpenstraße kan inmiddels weer gemaakt worden. Na een helikoptervlucht kon men opnieuw beginnen met sneeuwruimen. Alleen voor motoren en fietsers is de Alpenweg vandaag nog gesloten. Auto’s en bussen kunnen er weer veilig overheen.

Van een mooi uitzicht is het helaas nog niet genieten op de Großglockner Hochalpenstraße. Dit is namelijk het beeld wat de webcam op dit moment laat zien bij de Edelweiß-Spitze. Nog niet erg aantrekkelijk!

››› Alle actuele informatie over deze bekende Alpenweg vind je op de website van de Großglockner Hochalpenstraße. Check dit altijd even als je de bergpas over wilt!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in