Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wordt het winters of lenteachtig in de Alpen richting de voorjaarsvakantie?

Wintersportredacteur

De temperaturen op de thermometer blijven maar stijgen in de wintersportlanden en zelfs op hoogte tast de zon de sneeuw aan. Deze maand is het ruim een graad warmer dan de gemiddelde temperatuur van de afgelopen jaren in onder andere Oostenrijk. En dat met de voorjaarsvakantie op komst… Komt er nog verandering in het weerbeeld? Of moeten we het doen met lenteachtige omstandigheden tijdens de populaire vakantieweken voor wintersporters?

Bijzonder mild…

Als je nu op wintersport bent of net terugkomt uit de Alpenlanden, dan heb je het waarschijnlijk al gemerkt. Het is bijzonder mild in de skigebieden. Op dit moment bevinden de Alpen zich in een inversie, zoals in de Tiroler Tageszeitung vermeld staat. Daarbij nemen de temperaturen hoe hoger je komt toe, in plaats van af. Zo werd er bijvoorbeeld zondagnacht 3 graden gemeten op de Patscherkofel in Innsbruck, in de stad was het ’s nachts echter -3 graden. Of deze weersituatie blijft de komende dagen? Gelukkig niet voor alle wintersporters! Vanaf woensdag dalen de temperaturen en komt er een koufront over.

Vanaf woensdag kouder en wat neerslag

Vanaf morgen gaan de temperaturen weer iets dalen, want donderdag trekt er een koufront met neerslag over de wintersportlanden. De sneeuwgrens daalt naar zo’n 1500 meter en er kan tot zo’n 15 centimeter sneeuw vallen. De sneeuw valt vooral in Oostenrijk en het oosten van Zwitserland. Helaas kan het in de dalen ook gaan regenen her en der.

Vanaf vrijdag weer zonnig

Vrijdag is de storing overgetrokken en begint de zon weer te schijnen in het Alpengebied. Het wordt wederom iets zachter en het gaat harder waaien. De temperaturen blijven in de nachten op hoogte onder het vriespunt, overdag kan de temperatuur stijgen tot ver boven de nul graden.

En dan…

De voorspellingen voor volgende week zijn nog onzeker, maar zoals het er nu uitziet komt er wel een interessante stroming richting het Alpengebied. Of deze de skigebieden echt gaat bereiken, is nog niet duidelijk. Maar de verschillende weerapps laten wel een kleine daling in temperatuur zien voor verschillende skigebieden. Helaas kunnen we je nog niet meer zekerheid geven, we houden in ieder geval het weerbeeld in de gaten en laten het je weten als er veranderingen zijn.

Zo zijn de huidige condities

Ondanks de milde temperaturen blijven de pistes goed! De hele voorbereiding van het sneeuwdek en de vele sneeuw die al gevallen is, zorgen voor een goede onderlaag. De sneeuw zal misschien iets anders aanvoelen en je hoeft je niet volledig in te pakken tijdens de wintersport, maar verder kun je prima skiën/snowboarden!

In Duitsland:

In Oostenrijk:

In Italië:

In Zwitserland:

In Frankrijk:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in