Nieuwsalert per mail ontvangen

Super Skisafari groot succes; 7 skigebieden in 8 dagen!

Afgelopen week vond de eerste editie plaats van de Snow Experience Super Skisafari. Dit concept blijkt erg aan te slaan. 7 skigebieden in 8 dagen. Het was een onvergetelijke week…

Op zaterdag 15 januari kwamen alle 34 deelnemers aan op het station van Zell am See. Zij reisden met de Alpen Expres, dat bij de reis inbegrepen zat. Die dag hebben de deelnemers zichzelf vermaakt in het skigebied van Zell am See en de gletsjer van Kaprun. De rest van de week zijn ze met de touringcarbus die voor die week afgehuurd was naar de skigebieden vervoerd, onder begeleiding van 4 skigidsen van Snow Experience. De groep werd verdeeld in 4 niveaugroepen.

Zondag stond in het teken van Bad Hofgastein. Een geweldig mooi skigebied en het weer was ook super. Heerlijk zonnig, alleen veel te warm voor de sneeuw. 11 graden op de berg…

Maandag zijn we naar de Kitzbüheler Alpen geweest. We zijn van Pass Turn (Hollersbach) naar Kirchberg geskied. De pistes van Pass Turn wonnen het van menig ander skigebied. Erg mooi breed en super mooi geprepareerd. Ook het weer was weer zonnig, maar de pistekwaliteit nog erg goed. Alleen de dalafdaling naar de Pengelstein liet te wensen over, maar nog steeds geopend. De après-ski in de Eisbar was zoals de après-ski hoort te zijn. Moe maar voldaan weer terug naar Zell am See…

Dinsdag was het skigebied van de Salzburger Sportwelt aan de beurt. Van Zauchensee helemaal via Flachau naar Alpendorf geskied. Erg mooi gebied. Het enige nadeel is dat je altijd een stukje met de skibus moet. Ook hier weer zonnig en goede pistecondities, op hier en daar een bruine plek en wat stenen na. Erg mooi en uitgestrekt skigebied. Wanneer je met de Starjet omhoog komt in Flachau heb je een geweldig uitzicht over de brede pistes daar.

Woensdag begon het met sneeuwen en zijn we naar het skigebied van Hochkönig geweest. Na de warming-up zijn we van de A-berg in Maria-Alm tot aan Muhlbach geskied. Voor de blauwe groep was het die dag iets zwaarder, aangezien er bulten sneeuw vormden op de pistes door de grote hoeveelheid sneeuw die er viel. De lunch hut staat precies op het middelpunt van het Salzburgerland. Het gebied van Hochkönig is erg rustig. Doordat er relatief erg weinig bedden zijn in vergelijking tot het aantal pistekilometers, heb je vaak de pistes voor jezelf.

Op donderdag hebben we het rondje van het skicircus Saalbach-Hinterglemm geskied. De pistebully’s hadden hun werk prima gedaan en er was ‘s nachts nog een nieuwe laag sneeuw overheen gevallen. Veel mensen zochten de poeder naast de pistes op. Onze groepen hebben heerlijk genoten op de pistes en de afsluiting van de dag was natuurlijk in de Goasstal (geitenstal) in Hinterglemm.

De laatste dag met de skigidsen vond plaats in het skigebied van Schladming-Dachstein. Volgens de deelnemers de mooiste dag van de week. Het gebied heeft van alle gebieden waar er deze week geskied is de breedste pistes. De kwaliteit van de pistes was ook super te noemen. Je kunt er veel verschillende routes nemen. Voor de blauwe groep is er voldoende verscheidenheid, maar ook voor de zwarte groep. Ook staat het gebied in het teken van de wedstrijdslalom in Schladming. Ze waren nu aan het opbouwen voor de nachtslalom van aankomende dinsdag. De deelnemers aan de Super Skisafari hebben de ‘Strecke’ goed kunnen bekijken en de après-ski meegemaakt in de grootste après-ski hut van Europa, de Höhe Tenne in Schladming.

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in