Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied uitgelicht: wintersport in Engelberg

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Engelberg is het grootste en hoogste skigebied in Centraal Zwitserland en vooral bekend van de berg Titlis en het gelijknamige skigebied. Tijdens onze Ski Safari door Zwitserland in januari 2020 brachten we 2 dagen door in Engelberg. Natuurlijk gingen we skiën, maar we deden nog meer coole activiteiten. Dit kun je allemaal terugzien in de onderstaande video en uiteraard delen we onze tips voor een wintersport in Engelberg met je.

Wintersport in Engelberg

Met bijna 90 km aan pistes verdeeld over 2 verschillende bergen – die onderling overigens niet verbonden zijn door liften – heeft Engelberg een mooi en afwisselend skigebied. Door de hoge ligging van het skigebied op de Titlis, tot 3020 meter, kun je hier het hele seizoen sneeuwzeker skiën. Bovendien liggen veel pistes aan de schaduwzijde van de berg, waardoor je je over de sneeuwkwaliteit geen zorgen hoeft te maken. De berg Brunni, heeft ‘slechts’ 7 km aan afdalingen, maar is leuk voor families, wandel- én rodelliefhebbers. Het dorp Engelberg is sfeervol en heeft een mooi klooster, waaraan de plaats tevens haar naam dankt.

Tips voor Engelberg

Wanneer je van plan bent om naar Engelberg op wintersport te gaan, vergeet dan zeker niet even onze tips door te nemen:

1. Wandel over de Cliff Walk (als je durft!)

De Titlis Cliff Walk is Europa’s hoogste hangbrug op 3014 meter hoogte. De brug is 100 meter lang en door de stalen constructie waar je overheen loopt kijk je 500 meter de diepte in. Bovendien wiebelt de brug behoorlijk, afhankelijk van de hoeveelheid mensen die er over de brug lopen. Houd je mobieltje dus heel goed vast als je hier een selfie maakt. Dat dit geen attractie is voor mensen met hoogtevrees, spreekt voor zich toch? Je vindt de Titlis Cliff Walk vlakbij het bergstation van de welbekende draaiende gondel Rotair.

Niet voor mensen met hoogtevrees: Titlis Cliff Walk

2. Ga sneeuwscooterrijden

Wanneer je vanaf de top van de Titlis naar beneden skiet, kom je vanzelf bij Trubsee. Hier ligt een parcours wat je kan afleggen met een sneeuwscooter die je hier kunt huren. Leuk detail: de sneeuwscooters rijden op elektriciteit, maar maak je geen zorgen, ze gaan snel genoeg. Er zijn drie verschillende trajecten, die qua moeilijkheid dezelfde kleuren hebben als de pistes: blauw, rood en zwart. Je koopt een kaartje voor een half uur rijden en kunt zelf kiezen of je tussendoor wilt wisselen of met tweeën op de scooter gaat.

3. Neem de zipline ook even mee

Wanneer je toch langs Trubsee komt, stap dan ook even in de zipline. Dit traject is 500 meter lang en laat je over Trubsee zweven. Het leuke van deze zipline is dat je met z’n tweeën naast elkaar naar beneden kunt gaan en echt volop kunt genieten van het uitzicht. Je zit namelijk in een comfortabel stoeltje en zelfs het remmen gaat automatisch, heel chill.

De zipline bij Trubsee in Engelberg

4. 12 km non stop afdalen tot in Engelberg

Vanaf de top van de Titlis kun je een 12 km lange afdaling maken die helemaal terug gaat naar het dal. De piste is erg afwisselend, soms wat steiler en soms is het gewoon lekker ‘glijden’ over een pad. Lukt het jou om deze afdaling zonder stoppen naar beneden te nemen? Denk het niet hè…

5. Rodelen op Brunni

Tijdens onze reis zijn we ook op de berg Brunni geweest en we waren erg onder de indruk. Niet perse van het aantal kilometer piste hier (7), maar wel van de waanzinnige uitzichten en de gezelligheid op de berg. Veel mensen komen hier om te wandelen en te rodelen. Ook de Brunni Hütte is een echte aanrader. Hier kun je op een mooie dag uren in de zon zitten en genieten van het uitzicht, lekker eten en koude biertjes.

Rodelen op de Brunni in Engelberg

Meer informatie over het winteraanbod Zwitserland >

Disclaimer: deze video is opgenomen in het skiseizoen 2019/2020 voor de corona-uitbraak. Hierdoor is er geen rekening gehouden met regels die deze winter gelden in de skigebieden.


Coronamaatregelen
Met het label ‘Clean & Safe’ verbinden toeristische dienstverleners zich ertoe om de regels opgelegd door het Zwitsers ministerie van Volksgezondheid en de brancheverenigingen strikt na te leven. Op Clean-and-safe.ch vind je meer informatie over de getroffen voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19. Voor alle actuele informatie over reizen naar Zwitserland, raadpleeg de reisadviezen van de Zwitserse en de Nederlandse overheid.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in