Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied uitgelicht: wintersport in de Aletsch Arena

Uitzicht op het kerkje van Bettmeralp in de Aletsch Arena

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De Aletsch Arena is het laatste skigebied dat we bezochten tijdens onze Ski Safari door Zwitserland in 2020. Het gebied dankt haar naam aan de grootste gletsjer van de Alpen en vanaf meerdere punten in het skigebied kun je deze ruim 22 km lange ijsmassa bewonderen. Met meer dan 100 km aan pistes is de Aletsch Arena niet enorm groot, maar qua uitzichten én heerlijke relaxte pistes, is dit een topgebied!

Aletsch Arena: ski in-ski out

Het skigebied Aletsch Arena ligt op een zonnig plateau, waar tevens 3 autovrije ski in-ski out dorpen liggen: Bettmeralp, Riederalp en Fiescheralp. De sfeervolle plaatsjes bereik je via de gondellift, terwijl je je auto achterlaat op een grote parkeerplaats of -garage in het dal. Vanuit de dorpjes ski je zo de ruim 100 km aan pistes op. Opvallend is dat de pistes niet al te moeilijk zijn. De heerlijk brede afdalingen zijn onderling verbonden door paden, waardoor je zowel de dorpjes als het hele skigebied gemakkelijk kunt doorkruizen.

Vanuit het skigebied en de autovrije plaatsjes heb je een prachtig uitzicht op bekende Zwitserse bergen als de Matterhorn, de Dom en de Weisshorn. Vanaf diverse toppen in het skigebied kijk je zo op de Aletsch Gletscher die er als het ware direct achter ligt. Wil je besparen op je overnachting, dan kun je logeren in één van de dorpen in het dal: Mörel, Betten en Fiesch. Wij begrijpen wel dat families met kinderen of mensen die niet op zoek zijn naar hele moeilijke pistes, zich hier goed thuisvoelen!

Tips voor de Aletsch Arena

Tijdens ons verblijf in de Aletsch Arena hebben we natuurlijk geskied, maar ook een aantal andere leuke dingen gedaan. Lees hieronder onze tips voor een wintersport in de Aletsch Arena.

1. Ski de ‘Gletscher Panorama Tour’

Vanaf de bergtoppen Moosfluh, Hohfluh, Bettmerhorn en Eggishorn – die allemaal per skilift bereikbaar zijn – heb je een waanzinnig uitzicht op de Aletsch Gletscher. Wanneer je de ‘Gletscher Panorama Tour’ skiet, komt je langs al deze highlights. De tocht is bijna 29 km lang, waarbij je 9,8 km over blauwe, 14,8 km over rode en 4 km over zwarte pistes aflegt.  

2. Drink een kopje koffie bij de Horli-Hitta

Wanneer je met de gondellift naar de top van de Eggishorn gaat, ligt er op zo’n 100 meter van het bergstation een super cute berghutje, de Horli-Hitta. Vanaf het knusse terras heb je misschien wel het mooiste uitzicht van het hele gebied op de Aletsch Gletscher. Absoluut een aanrader om hier even pauze te houden dus!

Horli-Hitta wintersport Aletsch Arena

3. Rodel vanaf de Moosfluh naar Riederalp

Houd je van snelheid? Huur dan een rodel in Riederalp en ga met de gondel naar de top van de Moosfluh. Vanaf hier begint de 3 km lange rodelbaan terug naar het dorp. Zeker in de eerste helft van de rodelbaan zitten behoorlijk steile stukken waar je flink hard kunt gaan (zonder het gevaar van enorme afgronden ;-)). De rodelbaan splitst halverwege, je kunt dan ook de afslag naar Bettmeralp nemen.

4. Maak een winterwandeling

Ook al ben je misschien niet een enorme wandelfan, ik raad je toch aan een keer de (stoute) wandelschoenen aan te trekken in de Aletsch Arena. Doe je dit na een skidag, dan zijn je spieren je bovendien nog dankbaar ook. Of doe het ’s ochtends heel vroeg, wanneer de zon op komt of ’s avonds nadat de zon is onder gegaan. Het is hier namelijk fan-tas-tisch wandelen. Dat komt door de sfeervolle dorpen en het spectaculaire uitzicht. Er liggen hier 75 km aan wandelpaden die in de winter, net als de pistes, keurig geprepareerd worden.

Dorp in de avond

5. Plof neer op een van de terrassen en pak een biertje in de zon

In de verschillende autovrije dorpjes in het skigebied zijn enorm veel fijne en gezellige terrassen te vinden. Wat is er nu lekkerder dan na een skidag neer te ploffen op een heerlijk plekje in de zon? Met een koud drankje (of warm op een koude dag ;-)) genieten van het uitzicht en de wandelaars en skiërs die voorbij komen, heerlijk!

Meer informatie over het winteraanbod Zwitserland >

Disclaimer: deze video is opgenomen in het skiseizoen 2019/2020 voor de corona-uitbraak. Hierdoor is er geen rekening gehouden met regels die deze winter gelden in de skigebieden.


Coronamaatregelen
Met het label ‘Clean & Safe’ verbinden toeristische dienstverleners zich ertoe om de regels opgelegd door het Zwitsers ministerie van Volksgezondheid en de brancheverenigingen strikt na te leven. Op Clean-and-safe.ch vind je meer informatie over de getroffen voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19. Voor alle actuele informatie over reizen naar Zwitserland, raadpleeg de reisadviezen van de Zwitserse en de Nederlandse overheid.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in