Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied uitgelicht: wintersport in de Jungfrau Region

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

In januari 2020 maakten we een grote Ski Safari door Zwitserland langs negen verschillende skigebieden. De Jungfrau Region, waar je skiet aan de voet van de Eiger, Mönch en Jungfrau, kon natuurlijk niet ontbreken tijdens deze trip. Naast skiën in dit geweldige decor bezochten we het wereldberoemde Jungfrau Joch en gingen we dik ingepakt kajakken op de Brienzer See. Je ziet het allemaal in onderstaande video. Ook hebben we de leukste tips voor een wintersport in de Jungfrau Regio op een rijtje gezet.

Wintersport in de Jungfrau Region

De Jungfrau Region is een verzamelnaam voor verschillende skigebieden in de regio die totaal zo’n 300 km aan pistes tellen. Tussen de plaatsen Grindelwald en Wengen ligt het grootste skigebied Kleine-Scheidegg-Männlichen dat ruim 100 pistekilometers heeft. De Lauberhorn, de langste piste in het World Cup circuit, is een absolute must-do. Vergeet ook de brede nummer 3 niet richting Grindelwald, want hier kun je heerlijk carven. Het leuke is dat een trein hier letterlijk door het skigebied rijdt! Het romantische autovrije dorpje Mürren heeft een eigen skigebied met ruim 50 km aan pistes. Dit skigebied, en het ronddraaiende restaurant op de top van de Schilthorn, was het decor voor de James Bond film “On her majesty’s secret service” uit 1969. In het skigebied van Meiringen-Hasliberg, dat zo’n 60 km aan afdalingen telt, voelen families zich erg thuis. Er ligt hier één van de grootste kinderlanden van de Alpen.

Tips voor de Jungfrau Region

Ga jij naar de Jungfrau Region op wintersport? Lees dan snel even verder, want deze tips kun je vast goed gebruiken!

1. Ski de Lauberhorn afdaling

De Lauberhorn afdaling is met 4,5 km de langste afdaling in de World Cup en kent zeer spectaculaire stukken en sprongen. Het is erg gaaf om deze afdaling zelf te doen en te kijken hoe bizar steil en smal sommige stukken zijn. Stel je voor dat de wedstrijdskiërs hier op sommige stukken 160 km/u halen! Probeer de “Russissprong” liever niet zelf: wedstrijdskiërs vliegen hier zo’n 30 tot 40 meter door de lucht. Het meest beroemd en herkenbaar is de “Hundschopf” waar de piste tussen de rotsen en het vangnet slechts 5 meter breed is. Hier gaan ze tijdens de World Cup op topsnelheid en springen ook nog even de bocht om: ongelofelijk!

2. Ga met de trein naar de Jungfrau Joch op 3454 meter hoogte

Oke, het is niet goedkoop, maar als je in de Jungfrau Region bent, moet je eigenlijk wel “even” met de trein naar het hoogstgelegen station van Europa: Jungfrau Joch. Vanaf het station Kleine Scheidegg midden in het skigebied vertrekt de trein naar de top, waarbij een gedeelte van de reis door de berg de Eiger loopt. Boven heb je een geweldig uitzicht op de Aletsch Gletscher en kun je nog enkele toeristische highlights bezoeken zoals de ijsgrot en de tentoonstelling. Vergeet ook niet in de rij met Aziaten te gaan staan voor een onvergetelijke foto met de Zwitserse vlag!

Uitzicht op het Jungfrau Joch
Uitzicht vanaf het Jungfrau Joch op de Aletsch Gletscher

3. Kajakken op de Brienzer See

Kajakken in de winter? Ja hoor, dat kan en we kunnen je vertellen dat het ook nog eens heel leuk is! Met warme onderkleding stap je in een droogpak (ja daar blijf je dus echt droog in, ook al ga je ongewild zwemmen) en vervolgens in de kajak. De tocht wordt begeleid door een gids die je interessante info geeft over het kraakheldere meer. Bij de rotsen aan de overkant van het meer kijk je een heel eind de diepte in, zo helder is het water.

Kayakken op de Brienzer See

4. Volg een chocolade workshop

Jaaaa, Zwitserse chocolade! Wij zijn er dol op. Jij ook? Ga dan naar Schuh in het centrum van Interlaken en reserveer een plekje bij de “Chocoladeshow”. Tijdens deze workshop leer je alles over hoe chocolade gemaakt wordt en laten ze zien hoe bonbons gemaakt worden. En het leuke is: er mag ook geproefd worden en op het einde maak je je eigen chocoladelolly, hmmmm.

5. Ga schaatsen bij Ice Magic in Interlaken

Iedere winter bouwen ze aan de rand van het centrum van Interlaken een enorm ijsfestijn op. Een ijsbaan, waarbij je zelf een tochtje kunt schaatsen over een soort kanaaltjes. Geen schaatsen mee? No problem, die kun je hier gewoon huren. Verder zijn er nog veel kraampjes – een soort van kerstmarkt – waar je lekkere en leuke dingen kunt kopen. Het tijdelijk opgebouwde chalet met restaurant is trouwens ook een aanrader: je eet hier simpel, maar zó goed!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in