Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied uitgelicht: wintersport in Arosa Lenzerheide

Uitzicht-Arosa-Lenzerheide op het dorp Lenzerheide

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Arosa Lenzerheide is één van de populairste skigebieden in Zwitserland en biedt zo’n 225 km aan pistes. Tijdens onze Ski Safari door Zwitserland in januari 2020 verbleven we 2 nachten in Lenzerheide. We verkenden uiteraard het skigebied, maar deden nog meer. In dit artikel kun je de video van onze trip bekijken en geven we je tips voor wanneer jij op wintersport gaat naar Arosa Lenzerheide.

Wintersport in Arosa Lenzerheide

De plaatsen Lenzerheide en Arosa zijn sinds 2013 middels een grote gondellift met elkaar verbonden, waardoor er een enorm skigebied met 225 km aan pistes is ontstaan. Het skigebied heeft een afwisselend aanbod aan pistes. Zo zijn de afdalingen aan de oostkant van Lenzerheide en in Arosa over het algemeen wat makkelijker en dus erg toegankelijk voor families en minder gevorderde skiërs. De westkant van Lenzerheide is een stuk uitdagender. Hier vind je ook het hoogste punt van het skigebied, de Rothorn op 2865 meter, met een prachtige rode afdaling. Ook de Beltrametti-afdaling, met een hellingspercentage van 66%, is een pittige uitdaging.

Tips voor Arosa Lenzerheide

Tijdens onze dagen in Arosa Lenzerheide hebben we een aantal tips voor je verzameld. Die zetten we hieronder voor je op een rijtje.

1. Skiën tot de zon ondergaat

In Lenzerheide kun je een heerlijke skironde maken, waarbij je de hele dag in de zon skiet. Begin ’s ochtends aan de oostkant van het skigebied. Je kunt bijvoorbeeld opstappen de Tgantieni stoeltjeslift. Neem als je uitstapt ook de volgende lift naar de top Piz Scalottas. Check eerst het geweldige uitzicht hier en ski vervolgens alle pistes aan deze kant van het skigebied. Steek rond lunchtijd over na de andere kant van Lenzerheide, want nu komt de zon hier. Ben je heel snel, dan kun je nog even een uitstapje maken naar Arosa. Wanneer je aan het einde van de middag pas naar beneden skiet, na de allerlaatste lift vanaf de Rothorn, heb je op een mooie dag een super zonsondergang tijdens je laatste afdaling.

Skiën in Arosa Lenzerheide
Aan het begin van het seizoen ski je tot de zon ondergaat, zo mooi!

2. Lunchen bij de Motta Hütte

In het skigebied van Arosa Lenzerheide zijn veel gezellige berghutten voor een korte of lange pauze. Wij vonden de Motta Hütte, tussen de Motta en Ürdenfurggli lift, een echte topper. Het is een superstrakke moderne hut met een geweldige inrichting en een groot zonnig terras. Het eten is niet goedkoop, maar de prijs is het dubbel en dwars waard. Probeer bijvoorbeeld de superdikke spareribs of de enorme Schnitzel.

3. Leer schieten tijdens een biathloncursus

In Lenzerheide ligt een professioneel langlaufcentrum met schietterrein voor biathlon. Het ziet er op TV altijd zo easy uit: een rondje langlaufen en vervolgens even raak schieten. Nou, wij kunnen je vertellen dat het super vet is om te doen, maar zeker niet gemakkelijk. Tijdens een ‘Schnupperkurs’ leer je de eerste kneepjes van het schieten, zowel staand als liggend. Echt een aanrader om een middagje de gewone latten in het skihok te laten staan en in te ruilen voor een geweer en smalle langlaufski’s.

Wintersport Arosa Lenzerheide Biathlon
Staand schieten na een rondje langlaufen valt echt niet mee

4. Eekhoorntjes voeren

Direct naast de Heidsee in Lenzerheide ligt het eekhoorntjesbos. Een stukje wandelen door de bos is sowieso al erg leuk, maar wanneer je nootjes meeneemt kun je de beestjes ook voeren. Wanneer je een beetje geduld hebt en ze roept (Hansi heten de meesten ;-)), dan komen ze op je af. De meest brutale exemplaren eten gewoon uit je hand!

5. Borrelen in de Kurhausbar

Het centrum van Lenzerheide is best gezellig! Je vindt hier diverse bars en restaurants voor een drankje of hapje na de skidag. Wij vonden de Kurhausbar erg leuk. Het is een donkere bar, ingericht met knusse vintage meubelen. Naast een flinke keuze aan biertjes, kun je hier ook erg lekker eten!

Wintersport Arosa Lenzerheide borrelen in een bar
Lekker onderuit in de Kurhausbar in Lenzerheide

Meer informatie over het winteraanbod Zwitserland >

Disclaimer: deze video is opgenomen in het skiseizoen 2019/2020 voor de corona-uitbraak. Hierdoor is er geen rekening gehouden met regels die deze winter gelden in de skigebieden.


Coronamaatregelen
Met het label ‘Clean & Safe’ verbinden toeristische dienstverleners zich ertoe om de regels opgelegd door het Zwitsers ministerie van Volksgezondheid en de brancheverenigingen strikt na te leven. Op Clean-and-safe.ch vind je meer informatie over de getroffen voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19. Voor alle actuele informatie over reizen naar Zwitserland, raadpleeg de reisadviezen van de Zwitserse en de Nederlandse overheid.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in