Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Stubaier Gletscher open tot 20 mei: 570 cm sneeuw op de berg

Wintersportredacteur

De afgelopen weken is er boven de 2000 meter nog flink wat sneeuw gevallen. Terwijl de dalen steeds groener worden, is het door de vele sneeuwval nog wit bovenop de bergen! Volgens het sneeuwbericht van het skigebied Stubaier Gletscher ligt daar nog zo’n 570 centimeter sneeuw. In dit gletsjerskigebied kun je nog afdalen tot 20 mei.

Skiën op Stubaier Gletscher tot 20 mei

Dit jaar is echt hét jaar voor skiën in het voorjaar. Op hoogte was het de afgelopen maanden erg sneeuwrijk en eigenlijk waren de omstandigheden het hele skiseizoen perfect. Door de sneeuwval aan het einde van het skiseizoen is het nog steeds heerlijk op de gletsjers. Veel skigebieden hebben de liften gesloten, maar de Stubaier Gletscher blijft geopend tot 20 mei. Op dit moment kun je nog skiën van 8 pistes, gebruikmaken van bijna 30 kilometer aan pistes en 7 liften. Er ligt nog 570 centimeter aan sneeuw op de hoogste toppen op 3000 meter hoogte.

Zo is het vandaag!

Op hoogte is het nog echt een winterwonderland in Stubai! De thermometer laat vandaag een temperatuur tussen de -2 en 5 graden zien op 2900 meter hoogte. De zon schijnt volop!

Lees ook:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in