Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Record sneeuwval in mei in Amerika: zo is het nu

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In onder andere Californië, Colorado en Utah genieten ze op dit moment van de heerlijke sneeuwomstandigheden. Met verse sneeuwhoeveelheden tot 90 centimeter is er nog eens veel sneeuw gevallen in hooggelegen gebieden begin deze maand. In enkele skigebieden aan de andere kant van de oceaan kun je nu nog afdalen .

Veel sneeuw in mei

Niet alleen in Europa bleef het maar sneeuwen de afgelopen weken op hoogte. Ook in Amerika, voornamelijk aan de West-kust, kwam er veel sneeuw uit de lucht. Met in Californië nog eens 90 centimeter vers en onder andere in Utah 75 centimeter zijn de condities winters in de nog geopende skigebieden. In sommige staten is er nog nooit zo veel sneeuw gevallen in mei. Het is een recordmaand! Na een wisselend begin van het skiseizoen eindigt het in ieder geval erg wit in Amerika op de bergen. De sneeuwval dit skiseizoen was ‘gemiddeld’, niet meer of minder dan de afgelopen jaren.

Nog een aantal skigebieden geopend

In Amerika waren er begin mei nog meer skigebieden geopend dan op alle andere continenten rond deze tijd. In zo’n 15 skigebieden kon je nog de latten onderbinden. Onder andere in Arizona, Californië, Colorado, Oregon, Utah en Vermont kon je nog skiën deze maand. Inmiddels is het aanbod beperkter en hebben veel skigebieden de liften gesloten. Wel kun je nog skiën in onder andere Mammoth Mountain (sluit 27 mei), Palisade Tahoe (sluit 27 mei), Arapahoe Basin (sluit 4 juni) en Mt. Bachelor (sluit 26 mei).

Zo is het nu in Amerika

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in