Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vanaf vandaag kun je skiën in Gladhøppigen Sommerskicenter

© Galdhøpiggen Sommerskisenter

Wintersportredacteur

Gladhøppigen Sommerskicenter ligt in Noorwegen en is een goede optie om te skiën in de zomer. Jaarlijks kun je skiën op de gletsjer van mei tot november. Het skigebied ligt als een van de weinigen op een gletsjer in Noorwegen. In dit artikel lees je meer over de bestemming waar je vanaf vandaag weer kunt afdalen!

Gladhøppigen Sommerskicenter

Gladhøppigen Sommerskicenter, ook wel Juvass, ligt vlakbij het meer Juvvatnet, de gletsjer Gladhøppiggen en Beitostølen in Noorwegen. Het is een skigebied voor trainingsgroepen en voor reguliere wintersporters op 1850 meter hoogte. Er is een piste van 1400 meter lang en deze heeft 350 meter hoogteverschil. Een sleeplift brengt je deze piste weer op. Dagelijks is het skigebied in de zomermaanden tussen mei en oktober geopend van 9.00 tot 15.00 uur.

Alleen open in de zomer

Door de ligging van dit skigebied is het alleen in de zomer geopend. In de wintermaanden is het niet bereikbaar door de vele sneeuw die er valt. Als je hier dus wilt skiën kan dat jaarlijks pas vanaf mei. Super leuk als je je zomervakantie wilt combineren met een winters uitje!

Een blik in het zomerskigebied

Hoe het is om te skiën in Noorwegen op een gletsjer, nou zo!

In de zomer naar Noorwegen

Een bezoek aan dit skiresort in de zomer is erg aan te raden! Naast het skiën in het zomerskigebied kun je ook genieten van de prachtige omgeving in Noorwegen. Je kunt hier namelijk goed hiken, mountainbiken, trailrunnen en genieten van de oogverblindende natuur.

Via TUI kun je verschillende reizen naar Noorwegen boeken!
Ook Sunweb heeft veel opties!

 

Er zijn ook andere skigebieden die je kunt overwegen voor een wintersport in de zomer ››› Skiën in de zomer: deze skigebieden zijn alleen in de zomer open

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in