Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Start NK Freeride in Tignes staat voor de deur

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Deze week vind het NK freeride in Tignes plaats. Tijdens deze wedstrijd nemen de beste off-piste rijders van Nederland het tegen elkaar op in een tweedaagse competitie. Waar en wanneer deze in de week plaatsvinden is afhankelijk van het weer en de sneeuw condities. Onder voorbehoud kan nu gezegd worden dat de qualifier op dinsdag 2 februari gehouden wordt en de finale vrijdag 5 februari.

In totaal zijn er nu 60 deelnemers in de categorie Ski/Snowboard – Man/Vrouw. Het niveau is ten opzicht van vorig jaar flink gestegen en de huidige Nederlands kampioenen zullen dan ook alles uit de kast moeten halen om hun titel te verdedigen.

Vanavond is de riders meeting. Hierbij krijgen de deelnemers voor het eerst de competitiehelling te zien en worden de laatste updates qua weer en sneeuw doorgenomen. Vanaf dat moment kunnen zij hun lijn gaan bepalen, waarbij ze kijken naar technische lijnen met mogelijke cliff drops. Een onafhankelijk jury zal de rijders uiteindelijk beoordelen op lijn keuze, Techniek, Stijl, controle en vloeiendheid van de run.

Beelden en uitslagen van beide dagen zijn te vinden op de website www.nkfreeride.nl en de bijbehorende Facebook pagina.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in