Nieuwsalert per mail ontvangen

Spanje als wintersportbestemming in opkomst?

De laatste tijd wordt Spanje door steeds meer Europeanen ontdekt als alternatieve wintersportbestemming.  Niet alleen in de bekende ski-oorden in de Sierra Nevada, maar ook op slechts een uurtje afstand van Barcelona en Madrid zijn veel mogelijkheden. Deze zijn populair omdat je er met goedkope vliegtickets heen kunt. De Spanjaarden hebben bovendien flink geïnvesteerd in kunstsneeuw-installaties, dus deze streken zijn betrekkelijk sneeuwzeker. Spanje wordt dan ook steeds populairder als wintersportbestemming.

Bosrijke pistes

Vlakbij Granada in de Zuid-Spaanse regio Andalusië ligt de Sierra Nevada met 83 kilometer aan piste en 23 skiliften. Omdat het een hooggelegen gebied is kun je de sneeuwzekerheid vergelijken met die in de Alpen. Ook in de Pyreneeën zijn veel wintersportoorden, zoals bijvoorbeeld Formigal en het nabij Barcelona gelegen Masella. Deze laatste plaats is zeer populair omdat 80 procent van de pistes door bosrijk gebied voeren. Verderop  in de Pyreneeën ligt het chique skigebied Baquieira-Beret, waar de leden van de Spaanse koninklijke familie ieder jaar op de skiis te vinden zijn. Dit gebied heeft  voornamelijk rode en zwarte pistes en is daarmee voornamelijk in trek bij  de gevorderde en geoefende skieërs.  Voor de meer eenvoudige pistes waar ook minder gevorderde skiërs goed terecht kunnen zijn Cerler (60 kilometers pistes) of het wat kleinere maar oergezellige dorp Molina (50 kilometer aan pistes) aan te raden. Binnen het ministaatje Andorra is zo ongeveer elk plaatsje een wintersportoord.

Après Ski

Het despues de esquiar stelt niet zo gek veel voor in vergelijking tot de alpenlanden. Verwacht dus geen polonaises en luidruchtige feesttenten met liters bier. Daar staat tegenover dat men in Spanje op culinair gebied het een en ander hoog heeft te houden. Als het skiën er opzit gaat men naar de kroeg voor een lekker glaasje wijn en een aantal tapas. Hierna volgt een goede maaltijd in een restaurant. Zeker in de Pyreneeën houdt men van een stevige pot, die niet te vergelijken valt met de keuken in het laagland, maar die minstens net zo lekker is.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in