Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuwzekerheid Beijing geen probleem voor Olympische Spelen in 2022

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Critici hebben bij het IOC aangegeven twijfels te hebben over de sneeuwzekerheid van Beijing voor de Olympische winterspelen in 2022. Zij geven aan dat de andere kandidaat, Almaty in Kazachstan, veel meer zekerheid biedt, want daar valt jaarlijks een flinke hoeveelheid natuursneeuw. Daarnaast vinden veel critici dat de besneeuwde bergen in Kazachstan beter passen bij de Olympische winterspelen in vergelijking met de groene heuvels van Beijing.

Door de economische en politieke instabiliteit van het Kazachstan, gaat de Olympische winterspelen in 2022 gewoon in Beijing plaatsvinden waarbij alleen gebruik gemaakt gaat worden van kunstsneeuw. In een interview met ABC News liet Wei Qinghua weten: “Er is absoluut geen probleem met de watervoorzieningen om de pistes te voorzien van kunstsneeuw. De nationale ski teams van Zuid Korea en Japan trainen elk jaar op deze pistes en verkiezen zelfs de pistes van Beijing boven die van de Europese Alpen”.

31 juli gaat bekend gemaakt worden waar de Olympische winterspelen in 2022 gaan plaatsvinden. In die tussen tijd perfectioneren de landen hun presentaties voor de IOC, in de hoop dat de Spelen in hun land georganiseerd gaat worden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in