Nieuwsalert per mail ontvangen

Sneeuw en zonzeker gebied Nassfeld-Hermagor

Skigebied Nassfeld-Hermagor biedt vaak fantastische uitzichten.

Karinthië is één van de mooiste Oostenrijkse provincies, ook voor uw wintersport. Het biedt skiërs, carveskiërs en snowboarders, professionals, beginners en gezinnen veel skiplezier. Het grootste skigebied in Karinthië is Nassfeld-Hermagor. Het skigebied Nassfeld-Hermagor ligt in het zuidwesten van Karinthië, de meest zuidelijke en de zonnigste provincie van Oostenrijk. Het skigebied is met ruim honderd kilometer aan pistes en dertig moderne liften een gebied dat voldoet aan de wensen van de veeleisende wintersporter.

Omdat Nassfeld-Hermagor wordt gerekend tot één van de meest sneeuwzekere pistes van Oostenrijk, is sneeuw veelal geen probleem. De hoogte van skipistes variëren van 1.300 tot 2.000 meter. Door de gunstige ligging heeft de hoogte niet veel invloed op de sneeuwzekerheid van dit gebied. Ook zijn er op plaatsen waar de zon veel invloed heeft op de kwaliteit van de piste sneeuwkanonnen aangelegd.

Skigebied Nassfeld-Hermagor biedt vaak fantastische uitzichten.Moderne liftaccommodaties
De Millennium-Express zorgt ervoor dat u in 17 minuten het 6.000 meter lange traject aflegt van het dalstation naar het skigebied. Daarmee is het de langste kabelbaan van Oostenrijk. Eenmaal boven heeft u keuze uit diverse pistes, variërend van blauwe tot aan de beruchte zwarte pistes. Met vrijwel alleen stoeltjesliften en kabelbanen beschikt Nassfeld-Hermagor over moderne liftaccommodaties. Er is nog één korte sleeplift die de verbinding maakt, om naar het dalstation te skiën. De dalafdaling Carnia-afdaling is ongeveer zeven kilometer lang en loopt van de top tot het dalstation. Een leuke afsluiter van de dag.

Alle pistes worden super geprepareerd en perfect verzorgd om de gasten het hele skiseizoen (van half december tot half april) van het skiën en boarden te laten genieten. Nog een groot voordeel van  Nassfeld: wachttijden voor de liften kennen ze hier bijna niet. Zelfs niet in de schoolvakanties.

Ook voor de snowboarders is het een waar winterparadijs. Voor freestylers zijn er in Nassfeld-Hermagor een snowboardarena, een snowcrosspark en een grote halfpipe.


Heerlijk wat napraten over de dag op de piste in de après-skibar de BarenhütteGezelligheid
Over het gehele gebied staan tal van gezellige  restaurants met terrassen die op de zon zijn gelegen. Het eten is zoals in heel Oostenrijk van prima kwaliteit. Na het skiën is het natuurlijk tijd voor après-ski. Bij het dalstation staat de Barenhütte, een zeer gezellige après-skibar.

Après-skiën duur? Niet in Karinthië. Het prijsniveau in Karinthië ligt op een lager niveau dan in de andere gebieden van Oostenrijk. Dit scheelt toch aardig in de portemonnee op een toch al vrij dure vakantie.

Overnachtingen
Voor overnachtingen kunt u terecht in Hermagor, maar er zijn tal van plaatsen die goedkopere overnachtingen bieden. U moet dan wel een klein stukje met de auto rijden, maar dit is vanwege goede infrastructuur in Karinthië geen probleem.

Eén van de grotere omliggende plaatsen is Kötschach-Mauthen met ongeveer 3.700 inwoners. Kötschach-Mauthen  heeft een ruim aanbod aan gezellige dorpsrestaurants waar u ‘s avonds lekker een hapje kunt eten. Als u liever zelf kookt is dit geen enkel probleem met drie grote supermarkten in de buurt.

Kom eens gezellig langs in het gezellige Nassfeld Hermagor!

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in