Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Smart Ski Experience: nieuwe technologie om onder andere snelheid te meten

beste ski's van skitest 2021/2022

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Belanghebbenden in de regio Auvergne-Rhône-Alpes hebben een nieuwe skitechnologie ontwikkeld: de Smart Ski Experience. Dit apparaat plaats je op je ski’s en deze meet verschillende factoren. De resultaten kun je via Bluetooth op je smartphone ontvangen. Benieuwd naar hoe hard je gaat op de piste, de frequentie van je bochten en nog veel meer? Lees snel verder over deze nieuwe technologie.

Ski Smart Experience

Door onder andere Lumiplan (bedrijf met kennis over real-time informatie), skiproducent Rossignol en de CEA is er de afgelopen jaren gewerkt aan deze nieuwe technologie voor wintersporters. De regio Auvergne-Rhône-Alpes is een grote sponsor van het project. Het eerste apparaat zonder batterij is ontworpen om skiën efficiënter te maken door informatie te verzamelen tijdens het afdalen. Het project van € 1 miljoen werd voor het eerst getest met een groot publiek tijdens het WK alpineskiën in februari 2023. Bezoekers konden de Smart Ski Experience gratis testen op de pistes.

Wat kan het apparaat?

Tijdens een skitraining met de Smart Ski Experience kun je allerlei factoren meten. De algehele technische beheersing en het niveau van de skiër kan met de technologie gevisualiseerd worden. Hoe? Er worden tijdens het afdalen belangrijke parameters zoals de neerwaartse kracht op de ski’s, de frequentie van bochten en de snelheid gemeten. Hierdoor kun je je skitechniek verbeteren en trainingssessies beter evalueren.

Innovatieve ski’s gepresenteerd op VivaTech

Op de beurs VivaTech heeft Rossignol gisteren de nieuwe innovatieve ski’s gepresenteerd. De directeur van innovatie van Rossignol legt uit: “We hebben een klein doosje dat je op de ski plakt ontwikkelt. Deze is verbonden met de smartphone om informatie te communiceren over de neerwaartse kracht op de ski’s en bijvoorbeeld de frequentie van de bochten”.

Zo ziet de Smart Ski Experience eruit op de piste:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in