Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Slechte start van kerst voor enkele Nederlanders

Helikopter

© Skiinformatie

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Ook als je kerst in Oostenrijk viert bereid je jezelf voor op een gezellige kerstavond. Heerlijk jezelf opdoffen en daarna dineren in goed gezelschap. Hoe vervelend is het dan als je het kerstdiner niet redt? Het overkwam verschillende Nederlanders in Oostenrijk.

In het skigebied Hartkaiser in Ellmau skiede een 15-jarig meisje tegen een hekpaal aan de rand van de piste en liep daarbij zware verwondingen aan het hoofd op. Met de helikopter werd zij daarom naar een kliniek in Salzburg gevlogen. Iets verderop in Scheffau liep het voor een 49-jarige skiër ook niet goed af. Volgens de Oostenrijke media raakte hij van de piste af en viel hij op een deels besneeuwde en deels onbesneeuwde ondergrond. Met zwaar rugletsel werd hij naar het ziekenhuis in Kufstein gevlogen.

Een 7-jarig meisje blesseerde zich in de Zillertal Arena toen zij tegen een afzetting gleed. Ook zij werd naar het ziekenhuis gebracht met de helikopter. De laatste bij ons bekende ernstige verwondingen onder Nederlanders liep een vrouw in Zürs knieletsel op. Net op het moment dat zij bukte om een gevallen kind een stok te brengen werd zij van achter door een snowboarder omgeboard. De snowboarder ging snel verder, terwijl de vrouw met de banaan naar beneden gebracht moest worden.

We hopen dat de gewonde wintersporters snel herstellen en wellicht nog wat mee kunnen krijgen van de kerstsfeer.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in