Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied voor kinderen – Kitzbuhel en Kirchberg

Wintersportredacteur

Skien met het gezin is als ouder zijnde een van de leukste vakanties. Het is daarom heel belangrijk om een skigebied uit te kiezen die voor kinderen geschikt is. Belangrijk is bijboorbeeld de aanwezigheid van een professionele skischool. Je betaald een hoop geld voor de lessen en wil daar wel goede lessen voor terug. In dit artikel vertel ik de voordelen van het skigebied Kitzbuhel – Kirchberg.
Kitzbuhel – Kirchberg staat bekend als een gebied waar kindvriendelijkheid hoge prioriteit heeft. Elke dag rijden er gratis skibusjes die kinderen van en naar de skiles brengen. Het is altijd fijn om te weten dat een skileraar/skilerares Nederlandstalig is. Kitzbuhel staat bekend als een skigebied waar Nederlandse wintersporters ruim in de meerderheid zijn. In het skigebied zijn tropische zwembaden aanwezig en er zijn apres ski mogelijkheden genoeg.
Voor dat ik verder vertel over de voordelen van het gebied voor kinderen, eerst even korte informatie over het gebied zelf.
In ongeveer 10 uur (als er geen files zijn 9 uur) is het mogelijk om aan je eerst gluhwein te zitten in je appartement. Er is een ruim aanbod aan appartementen, hotels en wintercampings. In totaal is er 170 km aan pistes. Daarvan is 40% blauwe pistes, 47% rode pistes en 13% zwarte pistes. Door de RS cabinelift worden alle pistes met elkaar verbonden. Kinderen onder de 6 jaar kunnen gratis skipassen krijgen. Een weekpas voor volwassen kost €217,- en kinderen €108,-. De dagpas kost voor volwassen €45,- en voor kinderen €22,-. Door de hoge ligging van het dorp (837 meter) is er een vrij hoge sneeuwzekerheid. Door het grote aanbod van sneeuwkannonen kan er bij een temperatuur onder het vriespunt al geskied worden. ‘S avonds worden deze aangezet zodat de volgende dag een vers pak sneeuw ligt.

Wat maakt dit skigebied nou zo geschikt voor kinderen? Dit komt voornamelijk door het grote aanbod van blauwe pistes en oefenweides. Door de goede verdeling rode en blauwe pistes is dit gebied geschikt voor ervaren en onervaren skiers. Elk jaar wordt er een kerstmarkt georganiseerd waar het hele dorp bij elkaar komt en gezellig gluhwein en warme chocolademelk drinken. Op de markt is dan een schaatsbaan geplaatst waar kinderen voor een klein bedrag de hele avond kunnen schaatsen. De ouders kunnen dan rustig genieten van hun drankje en daarnaast toekijken naar het plezier dat hun kinderen maakt.

In Kitzbuhel en Kirchberg zijn kinderopvang aanwezig. Hier worden kinderen vermaakt door animatieteams die allemaal Nederlands kunnen spreken. Hierdoor kunt u als ouders heerlijk genieten van uw dag skien zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over u kinderen.

Heeft u even geen zin in skien en gaat wilt u zich even ontspannen in een tropisch zwembad? Dat is in dit skigebied mogelijk. Tropisch zwembad de Worgler Wasserwelt heeft een groot aanbod aan zwembaden, glijbanen en activiteiten voor jong en oud.

Weet iemand anders ook nog een kindvriendelijk wintersportgebied? Kitzbuhel is in iedergeval erg geschikt hiervoor.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in