Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebied in de zomer: dit is het verschil met de winter

Livigno

Wintersportredacteur

De winter is alweer even voorbij en dat betekent dat de sneeuw heeft plaatsgemaakt voor groene weides en bloemen in de Alpen. Als je nog nooit in een skigebied in de zomer geweest bent rader wij dit zeker aan. Er is ontzettend veel te doen en het landschap is prachtig. We waarschuwen je wel vast: je herkent je favoriete piste maar lastig.

Om jullie een beetje voor te bereiden op een vakantie in skigebieden in de zomer hebben we beelden van een aantal skidorpen en bekende punten in skigebieden opgezocht. Op de onderstaande webcambeelden zie je hoe de winter eruitziet én hoe de zomer eruitziet vanaf hetzelfde punt.

Skigebied in de zomer en winter

In de winter wordt er in een skigebied uiteraard geskied, gesnowboard en geaprès-skied. We weten allemaal dat de winter heerlijk is in de bergen. Je wordt wakker en stapt de sneeuw in, de piste op en gaat een paar dagen onbezorgd genieten. Maar hoe is de zomer dan? Nou, die is anders, maar wel ontzettend mooi. De afgelopen jaren zijn wij ook in de zomer veel te vinden in de skigebieden en we kunnen het alleen maar aanraden. Mountainbiken, raften, canyoningen, tokkelen, noem het maar op en je kunt het er doen. En na een heerlijk actieve dag hoort ook een lekker lokaal biertje en een schnappsje erbij natuurlijk.

Webcambeelden

Voor je op wintersport gaat ben je natuurlijk benieuwd hoe het skigebied erbij ligt. Al weken van tevoren houd je de webcambeelden in de gaten om te kijken hoeveel sneeuw er ligt. Ben je op wintersport geweest, dan bezoek je de websites met webcams niet meer. De kans is daarom aanwezig dat je nog nooit in de zomer op de webcam hebt gekeken. Daarom hebben wij dat voor je gedaan. Benieuwd naar het verschil? Bekijk dan de afbeeldingen hieronder.

LEES OOK: Dit moet je doen in Gerlos in de zomer

Westendorf

Lech

LEES OOK: Nederlandse snowboardleraressen emigreren naar Oostenrijk

Saalbach

Hinterglemm

Gerlos

Garmisch-Partenkirchen

 

Fieberbrunn

Ehrwald

Wereld van verschil

Zoals je ziet is het een wereld van verschil. In plaats van drukbevolkte pistes zie je groene weides, parasols én soms een hijskraan. In de zomer wordt natuurlijk druk gebouwd in de skigebieden om de wintersporters het grootste comfort te kunnen geven. Zo zie je bijvoorbeeld in Saalbach dat er aan de nieuwe Kohlmaisgipfelbahn gewerkt wordt. Wij vertrekken over twee weken weer naar de Alpen en kunnen niet wachten. Zie jij het ook zitten om in de zomer naar een skigebied op vakantie te gaan?

Wil je jouw favoriete skigebied in de zomer zien? Bezoek de website van het skigebied nu dan eens, dan vind je over het algemeen direct een link naar de webcams.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in