Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebied Flachau voor jong en oud

Ski info zorgt voor de juiste ski informatieFlachau staat bij veel Nederlanders bekend als een prachtig skigebied met veel apres-ski mogelijkheden. Om die reden trekt het jaarlijks ook een hoop jonge en ‘hippe’ wintersporters. Door de glooiende lijnen van het berglandschap is het een overzichtelijk skigebied die vooral geschikt is voor beginners en gevorderden. De echte hele steile pistes ontbreken in dit gebied, maar wordt goed gemaakt door de vele andere mogelijkheden die het gebied heeft.

In vergelijking met andere skigebieden zijn de skiliften in Flachau zeer modern, wat er voor zorgt dat zelfs in het hoofdseizoen nauwelijks spraken is van wachtrijen bij de liften. Flachau is een bruisend en gezellig wintersportdorp. Het is gelegen langs een lange rivier en biedt met drie dalstations veel mogelijkheden om de berg op te gaan. Hierdoor hoef je nooit lang in de skibus of auto te zitten. Flachau maakt deel uit van het grootste skigebied van Europa, SkiAmade. Naast Flachau maken onder meer ook Schladming, Bad Gastein, Dorfastein Maria Alm, Radstadt en Dachtstein deel uit van dit immense gebied.

SkiAmade:
SkiAmade bestaat uit 28 skigebieden en is hiermee het grootste skigebied van Europa. De naam SkiAmade komt vanuit de bekende pianist Wolfgang Amadeus Mozart die geboren was in Salzburg. Alle skigebieden zijn verbonden doormiddel van gratis skibussen wat er voor zorgt dat de bereikbaarheid zeer goed is. In totaal geven alle skigebieden de mogelijkheid om 860 km pistes af te leggen die verbonden worden door 278 moderne skiliften. Het hoogste punt is de Dachstein Gletsjer die gelegen is op 2.700 meter.


Reizen:
Het skigebied is op verschillende manieren te bereiken. Uiteraard is het meest gekozen vervoermiddel de auto. Vanuit Utrecht is het circa 992 km, wat inhoudt dat je ongeveer 9 uur onderweg bent. Wil je met het vliegtuig gaan dan is het landen in Salzburg het gunstigste. Vanuit de luchthaven is het dan nog 40 minuten rijden naar Flachau toe.

Apres-ski:
Om klokslag 16.00 uur klinkt er in het dorp een harde sirene die alle wintersporters alarmeert om richting de apres-ski gelegenheden te gaan. Ondanks dat het een klein dorp is, zijn de apres-ski mogelijkheden ongekend. Een bekende feest tent is de Hofstadl, waar alle leeftijdcategorieen dansend met elkaar te vinden zijn.

Overige activiteiten:
Heb je nog zin om in de avonduren iets actiefs te doen? Dan biedt Flachau genoeg mogelijkheden! In de avonduren worden er door de skischolen sneeuwschoenwandelingen met fakkels georganiseerd, kan er ook met professionele begeleiding een ijswand beklommen worden en kun je gaan snowtuben. Daarnaast kan er gerodeld worden bij Sattelbauer. Ben je het skien of snowboarden ook in de avonduren niet zat, dan kan er op dinsdag en donderdagavond op een verlichte piste geskied worden.

FIS World Cup:
Op 15 januari zullen de dames weer strijden voor een podiumplaats op het onderdeel Slalom in Flachau. De afgelopen jaren heeft het gebied aan populairiteit gewonnen, mede door de ‘Herminator’. Olympisch kampioen, Wereld Beker winnaar en Oostenrijker Hermann Maier is geboren in Flachau en heeft het plaatsje tijdens zijn succes jaren flink op de kaart gezet.

Algemeen:

Totaal aantal pistes is 279 km waarvan:

  • Blauw: 71 km
  • Rood: 128 km
  • Zwart: 40 km
  • Overig: 40 km
Populaire afdaling voor de beginners is dan ook de dalafdaling bij de SpaceJet en voor de gevorderde de Weltcupafdaling bij de Starjet. De pistes van Flachau hebben door de enorme breedte een Frans karakter.
Skigebied informatie

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in