Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

©pixabay.com

Skiën met roofvogels: in dit skigebied is het mogelijk!

Wintersportredacteur

Een keer zin in iets nieuws tijdens je wintersport? Breng dan een bezoek aan roofvogelpark Les Aigles du Léman in Morzine. Het is een dierenpark in de bergen waar je kunt skiën met roofvogels. Stel je eens voor dat je een afdaling maakt, met een adelaar die boven je vliegt! Daarnaast zijn er nog tal van andere activiteiten te ondernemen.

Roofvogelpark op ski’s te bereiken

Het roofvogelpark ligt op een hoogte van 1500 meter, boven het skigebied van Morzine. Het bijzondere is dat je ook op ski’s het park kunt bereiken. Je kunt het park bereiken door in de Nyon lift te stappen in Morzine, daarna is het een stukje skiën of een korte wandeling naar de ingang. Het park is geopend van 21 december tot 29 maart 2021. Je kunt hier onder anders skiën in de schaduw van één van de roofvogels, een cursus valkerij op sneeuwschoenen volgen en roofvogelshows aanschouwen.

Skiën met een adelaar

De vogels vliegen in een natuurlijke omgeving op een hoogte van meer dan 2000 meter. Adelaars, condors, gieren en uilen van zo dichtbij bewonderen is een belevenis op zich. De unieke locatie maakt de ervaring helemaal af. Als je ervoor kiest om te gaan skiën met een adelaar luidt het programma als volgt: om 09.30 uur een welkomstdrankje rond een kampvuur, waarna je kennis maakt met de uitrusting. Om 10.00 uur volgt een introductie met de vogels, om vervolgens te oefenen met andere roofvogels. De uiteindelijke afdaling met een adelaar staat gepland om 11.00 uur. De twee uur durende ervaring kost € 120,- per persoon.

Wat is er nog meer te doen?

Er is naast de vogels nog veel meer te doen (voor kinderen). Het park beschikt over een rodelbaan, in het ‘Eagle Park’ kan er geskied worden en er is ook een binnenspeeltuin voor als het buiten te koud is of als het sneeuwt. Het restaurant is elke dag geopend van 12.00 tot 15.00 uur.

  • Retour volwassenen (20-64 jaar): € 8,00,-
  • Retour kind (5-15 jaar): € 6,90,-
  • Retour jongeren (16-19 jaar): € 7,40,-
  • Retour senior (65 jaar en ouder): € 7,70,-

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in