Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiën in Iran: zo ziet dat eruit

Heb jij er altijd al van gedroomd om te skiën in Iran? Bekijk dan eens wat je kunt verwachtten in deze video. Er gaat overigens dit seizoen ook een reis vanuit Nederland naar Iran. Deze zal volledig begeleid worden door een Nederlandse berggids. Het belooft in ieder geval een hele bijzondere ervaring te worden.

Een indruk

Omdat beelden meer dan 1000 woorden zeggen wilde ik jullie graag deze video laten zien. Wat moet het een ontzettend bijzonder gevoel zijn om aan een reis als deze deel te nemen. Met je ski’s in de taxi, dat is toch hilarisch?

Eerstvolgende reis

Lijkt het je nou wat? Van 10 tot 18 februari 2018 kun je genieten van het Iraanse gebergte, mits je meegaat natuurlijk. Met 5-7 deelnemers ga je genieten van de prachtige poeder in Iran. Freeskiën, toerskiën, het komt allemaal aan bod, een hele unieke ervaring. Het gebergte dient zich er dan ook voor om mooie lange freeride afdalingen te maken en dit alles wordt begeleid door een gids.

Details:

  • De Iraanse/Perzische cultuur in combinatie met poeder!
  • Toppen tot bijna 4000 meter
  • Relatief onbekend en dus rustig!

Programma

Dag 1 – Aankomst in Teheran. Je gaat naar het hotel en kan eventueel de stad nog bezichtigen.
Dag 2 – In de ochtend kan je wat cultuur snuiven in de stad en in de middag bereik je na 3 uur rijden Dizin Ski Resort. Hier staat het volgende hotel
Dag 3 – Vandaag is de eerste skidag. Je gaat inskiën en freeriden. De dag wordt afgesloten met een korte hike een een lange freeride afdaling
Dag 4 – Afhankelijk van de omstandigheden wordt er besloten wat er deze dag gedaan wordt. Dit kan een toerskitocht zijn of freeride meters.
Dag 5 – Vandaag ga je naar het volgende hotel. De bagage zal met de auto vervoerd worden en zelf ga je skiënd naar Shemshack.
Dag 6 – Skiën in een privé skigebied. In overleg met personeel wordt er besloten wat je gaat doen.
Dag 7 – Vandaag kun je wat cultuur snuiven in Shemschack en ga je toerskiën. Aan het einde van de dag ga je terug naar het hotel in Teheran.
Dag 8 – Je gaat met een 8 kilometer lange skilift naar Tochal. Uit deze lift heb je een prachtig uitzicht en ga je een mooie korte hike afdaling maken.
Dag 9 – Vandaag is het tijd om afscheid te nemen en ga je terug naar Nederland.

 

Boeken?

Ben je enthousiast geworden en lijkt het je wel wat? Op 31 oktober is een informatieavond over deze bijzondere reis. Op de website van de reis is meer informatie te vinden. De reis kost € 1.695,- per persoon.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in