Nieuwsalert per mail ontvangen

Skien in hartje Rome

Naast het Colosseum, de Sint Pieters kerk, de bekende Spaanse trappen en de Trevifontein, heeft Rome er over een paar jaar misschien een bezienswaardigheid bij. De Italiaanse skifederatie (FISI) heeft aan de internationale skibond (FIS) laten weten open te staan voor de organisatie van het parallelslalom toernooi voor de wereldbeker. Waar vroeger het stadion Circus Maximus werd gebruikt voor wagenrenwedstrijden, ziet FISI dit als potentiele locatie voor het wereldbeker evenement. In totaal moet er gezorgd worden voor een heuvel van 60 meter met kunstsneeuw. Als het aan de Italiaanse organisatie ligt wordt het evenement in 2014 of 2015 gehouden in de historie rijke hoofdstad, maar zal de FIS hier mee akkoord gaan?

Vorige week was de FIS op bezoek in Rome en zij waren vanaf moment 1 geïnteresseerd. Volgens competitieleider Gunter Hujara is er geen betere plek voor een prachtig evenement als dit, ook al zal er in eerste instantie niet gedacht worden aan een locatie als deze. Voor zowel de skiërs, bezoekers en de Romeinse bevolking is dit een geweldig spektakel.

Zullen er in de toekomst steeds vaker ‘city-wedstrijden’ gehouden worden? Wellicht melden in de toekomst grote steden zoals Amsterdam of Barcelona zich aan. Op vrijdagavond genieten van een voetbalwedstrijd van Barcelona in het Camp Nou en op zaterdagavond op het Ramblas kijken naar wereldbekerwedstrijden parallelslalom skiën.

Wij zien zo’n stedentripje wel zitten!

 

Bron: ED.nl

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in