Nieuwsalert per mail ontvangen

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang

Al een aantal jaar zie je op de commerciële zenders reclames voorbij komen van het skicircus, één van de bekendste gebieden van Oostenrijk. Een aanrader voor Nederlanders die van gezelligheid en brede pistes houden. 

Algemeen
Het gebied telt 200 kilometer aan pistes, 55 van de modernste skiliften, 10 km aan langlaufloipen, funparken, snelheidsmeters, reuzenslaloms, buckelpistes, rodelbanen en veel meer. Maar liefst 90 procent van het gebied is kunstmatig besneeuw, wat betekent dat er vrijwel altijd geskied kan worden ondanks de relatief lage ligging. De dorpen Saalbach en Hinterglemm liggen ongeveer op 1000 meter hoogte, Leogang 200 meter lager. Een zesdaagse skipas koop je in het Skicircus voor €220,-.

Het skiën
Skien in het circus is een waar genot. Vanuit elk dorp in het gebied is het mogelijk om een ronde te skiën van dorp naar dorp om uiteindelijk te eindigen waar je begon. Slechts in Saalbach hoeft er een klein stukje door het dorp gelopen te worden, maar dat vergeet je snel na de heerlijk brede afdalingen. Saalbach Hinterglemm Leogang is een zeer beginnersvriendelijk gebied. Elk dorp in het gebied heeft oefenpistes voor zowel kinderen als volwassenen en via blauwe pistes kunnen ook beginners lekkere tourtochten maken. Wil je leren skiën? Dan ben je zeker op je plek hier. Skischule Snow und Fun is de grootste skischool van het Salzburgerland en staat onder leiding van voormalig profskiër Bartl Gensbichler. In 2011 won de skischool nog de prijs voor de beste skischool in Oostenrijk. Naast deze skischool kun je het vak ook leren in de vele andere skischolen die in het gebied huisvesten. Gevorderde skiërs kunnen echter ook hun ei kwijt op de Zwölfer Nord of de WM Strecke waar in 1991 de wereldkampioenschappen werden gehouden. Deze combinatie maakt het gebied echt een allrounder.

Après-ski
Het Skicircus heeft zijn bekendheid voornamelijk te danken aan de gezelligheid. Van het begin van het seizoen in december tot eind maart ben je uitgenodigd om de avond van je leven te hebben. Direct na het skiën een afzakkertje halen kan in alle dorpen, met de Goasstal als absolute topper. Meerdere jaren heeft het bedrijf zich de beste après-ski tent van Europa mogen noemen, wat wel iets zegt. Na het eten en douchen ben je in het gebied nog niet uitgefeest. De London Pub is een heerlijke discotheek om een dansje te wagen met verschillende nationaliteiten. Wil je een echt Nederlands feestje, dan ben je in het Après Ski Paleis aan het juiste adres. De eigenaren van deze kroeg zijn beroemd in Nederland vanwege hun après-ski knallers. De gezellige Brabanders noemen zichzelf de Lawineboys en zorgen gegarandeerd voor een feest met hits als ‘Joost’, ‘Sex Met die Kale’ en ‘Als We Gaan’. Dagelijks treden bekende gasten op zoals Wolter Kroes en Robbie Ronalds.

En verder
In het gebied valt naast skiën en après-skiën nog veel meer te beleven. Een rondje met de arrenslee, rodelen, ijskarten, maar ook iets meer ongebruikelijke avonturen. Audi heeft namelijk in het gebied een eigen winterparcours opgezet. Hier kun je de gehele winter extreme slipcursussen doen. Het is ook mogelijk om op quads en sneeuwscooters te rijden, net zoals dat je een rondje kunt maken in een pistenbully. Op de ijsbaan kan er geschaatst worden en uiteraard kun je het gebied vanaf boven aanschouwen onder de paraglider.

Ben je nog nooit in het Skicircus geweest, dan raden wij je zeker aan om eens langs te gaan. Ben je een poederjager, zoek dan je heil ergens anders, maar de overige skiërs vermaken zich hier opperbest.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in