Nieuwsalert per mail ontvangen

Schladming-Dachtstein komt met 3D Live

Van de afdaling van Schladming-Dachstein kan binnenkort ook genoten worden vanuit de woonkamer. Dit klinkt voor veel mensen als toekomstmuziek, maar kan naar alle waarschijnlijkheid op zeer korte termijn. Het project heet 3D Live en wordt op dit moment getest in Planai. Het onderste deel van de FIS afdaling is net zoals de werkelijkheid, inclusief restaurants en berghutten. 

Vorig jaar werd de ‘Smart Skigoggle’ al gepresenteerd in Schladming, waarbij je in de lens de weersvoorspellingen, snelheid, helling, status skilift en routebeschrijving kunt aflezen. “Innovaties als deze zullen in de toekomst alleen maar vaker gaan voorkomen. Wij hebben ons in de toeristische branche gevestigd als een pionier op het gebied van technologische ontwikkelingen. Met 300 W-Fi punten hebben wij bijvoorbeeld ook het grootste aaneengesloten draadloze netwerk in Oostenrijk”, aldus Mathias Shatt Leitner, hoofd van Toerismeverband Schladming-Dachtstein.

Bij het gebruik van de 3D Live module in de buitenlucht moet je de beschikking hebben over een aangepaste skibril, namelijk de Recon Snowmodule 2 en een telefoon met internetverbinding (minimaal 3G). Voor indoor gebruik heb je alleen de beschikking nodig over internet, speelconsole, tv scherm en een server waarbij veel data uitgewisseld kan worden. Bekijk onderstaande video over de werking van de 3D Live functionaliteit.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in