Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Schaatsen op Oostenrijkse Weißensee vanaf morgen mogelijk

© Kärnten Werbung/Stefan Valthe

Wintersportredacteur

Na slecht nieuws over de hoge temperaturen in de Alpen, nu een leuke ‘meevaller’ voor schaatsliefhebbers. Vanaf morgen kan er namelijk geschaatst worden op de Oostenrijkse Weißensee. De afgelopen nachten was het koud genoeg en daardoor kan een deel van het meer worden vrijgegeven voor de sport.

3 kilometer schaatsplezier

Vrijdag wordt het westelijke deel van het meer vrijgegeven om op te schaatsen. Dat is dan ook deels geprepareerd. De schaatsronde zal zo’n 3 kilometer lang zijn. Als het mogelijk is worden ook delen van het ijs geprepareerd om te ijshockeyen en ijsstokschieten. Je kunt bij Seecamping Müller in Praditz het ijs op, of bij Techendorf Süd bij de grote spar (P7). Let op: aan de noordkant van het meer is het ijs zeker nog te dun, dus waag je daar niet aan.

Schaatsen met warm winterweer

De vrijgave van het ijs komt op een bijzonder moment. Dit weekend schiet het kwik namelijk omhoog en gaat het bij de Weißensee ook ’s nachts niet meer vriezen. Overdag wordt het maar liefst 10 graden boven nul. Als het zonnetje doorkomt, is het dan zelfs bijna lente.

Alternatieve Elfstedentocht

Op de Weißensee wordt dit winterseizoen eindelijk weer de Alternatieve Elfstedentocht geschaatst. Deze uitdagende toertochten en wedstrijd, waarbij deelnemers net zoals bij de Elfstedentocht ongeveer 200 kilometer schaatsen, werd de afgelopen twee jaar vanwege corona afgezegd. Van 21 januari tot 4 februari 2023 vind je weer veel Nederlanders op het meer. Daar worden dan verschillende toertochten en wedstrijden georganiseerd, waaronder ook het Open Nederlands Kampioenschap.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in