Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ruim 20 cm sneeuw in Winterberg deze week

Wintersportredacteur

Na een zeer zachte periode is Koning Winter eindelijk teruggekeerd naar het Sauerland. De komende dagen kan er ruim 20 cm sneeuw vallen in Winterberg en ook in de andere skigebieden gaat het los. Hoog tijd om een tripje die kant op te plannen!

Winterse begin van de week in Winterberg

Vorige week heb je kunnen lezen dat er kans op sneeuw was in Winterberg en Willingen. De teller stond toen op zo’n 5 tot maximaal 10 cm, maar inmiddels zijn de voorspelde hoeveelheden gestegen naar ruim 20 cm. Hogedrukgebied ‘Hannelore’ trekt verder richting de Atlantische Oceaan, waardoor een vochtige, noordwestelijke stroming de regio weet te bereiken. De komende dagen kan er ruim 20 cm sneeuw vallen op de hoogste toppen en ook in de dalen en dorpen valt een wit laagje. Het is de komende dagen overwegend bewolkt, pas halverwege de week is de zon vaker te zien. Overdag is het tussen  -5 °C en +1 °C, ’s nachts kan het meer dan 10 graden vriezen.

Voorspelde hoeveelheden sneeuw

Natuurlijk valt de sneeuw niet alleen in Winterberg, maar ook in de rest van het Sauerland. Op deze hoeveelheden kun je rekenen in de vier grootste en populairste skigebieden in het Sauerland:

  • Skiliftkarussel Winterberg: 20 cm
  • Skigebiet Willingen: 18 cm
  • Skikarussell Altastenberg: 19 cm
  • Postwiese-Neuastenberg: 19 cm

Witte webcams

Uiteraard ook nog even een blik op de webcams van Winterberg. Het skigebied ziet er weer heerlijk winters uit. Op dit moment zijn 19 liften geopend en kun je skiën op 26 km aan pistes.

Kleine Büre

Poppenberg
Bremberglift
Brembergkopf I
Astenstrasse / Herrloh Blitz

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in