Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Kans op een vers laagje natuursneeuw in Winterberg en Willingen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De week begon al met goed nieuws uit Winterberg en Willingen in het Sauerland, maar er is meer om enthousiast over te raken! Waar de week begon met een forse temperatuurdaling komt daar nu waarschijnlijk ook nog wat neerslag in de vorm van sneeuw bij. De weerkaarten laten sneeuwkansen zien voor de geliefde skigebieden in het Sauerland. Alles over de sneeuwval lees je hier!

Weersomslag in het Sauerland

Sinds afgelopen weekend zijn de temperaturen fors gedaald in de wintersportlanden. Ook in het Sauerland werd het landschap weer winters door de ijzige temperaturen. Daar komt nog geen verandering in, ook vandaag en de komende dagen blijft de temperatuur ver onder het vriespunt. Momenteel is het tussen de -2 en -9 graden in Winterberg en Willingen. Hierdoor kunnen de sneeuwkanonnen weer volop hun werk doen.

Sneeuwkansen voor Winterberg en Willingen

Nu krijgen de skigebieden waarschijnlijk ook nog hulp van Koning Winter. Vanaf vrijdag kan er een paar centimeter verse sneeuw vallen volgens de huidige voorspellingen. In het weekend valt er een suikerlaagje en vanaf maandag lopen de hoeveelheden op tot ongeveer 5-10 centimeter. Superfijn voor de pistes en wintersporters die een vakantie in de skigebieden gepland hebben!

Vrijwel alle pistes weer open

Er komt door de weersomslag ook verandering in het piste-aanbod. Waar er aan het begin van de week maar vijf kilometer aan pistes geopend waren in Winterberg, openen vanaf vrijdag waarschijnlijk weer alle pistes. Op de officiële website staat vermeld dat alle pistes momenteel effectief besneeuwd worden en dat vanaf vrijdag vrijwel alle pistes open zijn voor wintersporters. Ook kun je vanaf dan elke vrijdag en dinsdag ook in de avond nog eens de piste op tussen 18.30 uur en 22.00 uur. Nog even geduld dus!

Ook in Willingen wordt het aanbod qua faciliteiten steeds meer uitgebreid. Vanaf vandaag kun je plaatsnemen in de Ritzhagen en morgen komt daar de Sonnenlift bij. Vanaf vrijdag openen de meeste skiliften ook in dit skigebied in het Sauerland.

Wauw: schitterende webcams

Het ziet er in ieder geval echt een stuk beter uit in het Sauerland in vergelijking met afgelopen week. Zo ziet een lekkere wintersportdag eruit! Geniet ervan als je vandaag in Winterberg of Willingen bent!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in