Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Reisbureaus zien flinke toename boekingen

© Chaluxe

Wintersportredacteur

Sinds het goede nieuws uit Oostenrijk over het beëindigen van de lockdown, zien reisbureaus een flinke toename in het aantal boekingen naar Oostenrijk voor het winterseizoen. Het vertrouwen onder de Nederlandstalige wintersporters is groot en het was wachten op groen licht vanuit de Oostenrijkse regering. Waar veel periodes al helemaal volgeboekt zijn, zien reisbureaus voor verschillende periodes nog wel uitdagingen.

Een bewogen jaar

Als we kijken naar 2021, dan is het een bewogen jaar voor de reisbranche. “Al in februari zagen wij een flinke toename in het aantal boekingen voor het winterseizoen 2021/2022. Dat gaf meteen al aan dat de Nederlanders enorm verlangen naar de sneeuw en niet de verwachting hadden dat er een tweede winter zonder wintersport zou aankomen. We zijn dan ook erg blij dat het besluit genomen is dat wintersport mogelijk is deze winter. Uiteraard wel met bepaalde restricties die jammer genoeg niet voor iedereen gunstig zijn”, aldus Robert Flik van Summit Travel.

Boekingen stijgen, maar veel gasten toch nog behouden

Sinds het groene licht gegeven is in Oostenrijk deze week, ziet ook onze redactie dat het aantal aanvragen en boekingen voor het winterseizoen flink is toegenomen. Toch zie je ook nog wel een bepaalde voorzichtigheid in de markt. Flik vertelt: “Het is positief dat we kunnen skiën, maar toch zie je ook dat een grote groep de kerstvakantie afwacht. Als dit zonder problemen verloopt, dan verwachten wij voor de komende 5 á 6 weken nog een extra piek aan boekingen en kunnen we het wintersportseizoen als succesvol beschouwen. Boekingen die nu gemaakt worden zijn voornamelijk voor december en januari.”

Huizen beschikbaar die normaal al geboekt zijn

De huidige situatie biedt ook kansen, want er staan nog veel chalets vrij die normaal gesproken een jaar van te voren geboekt zijn. Dat ziet ook Pepijn Zijsling, eigenaar van Villa for You: “Je ziet dat een bepaalde doelgroep gekozen heeft voor de veilige weg. Het aantal annuleringen in oktober en november was aanzienlijk hoger dan gemiddeld, waardoor je nu last-minute mooie deals voor mooie chalets kunt scoren. De boekingen gaan nu hard, de sneeuwcondities zijn fantastisch, dus wil je nog een uniek vakantiehuis boeken voor deze winter, dan moet je er snel bij zijn.”

In januari nog veel vrij

Als we op korte termijn kijken waar nog veel mogelijkheden liggen, dan is dat de maand januari. In deze maand zien wij bij veel reisorganisaties nog een ruim aanbod online staan. Van een hotel tot appartement of chalets aan de pistes. Heb je dus nog een week vrij in januari en wil je naar de sneeuw? Bezoek dan de websites van de reisorganisaties en kijk of er een geschikte accommodatie voor jou tussen zit. De onderstaande chalets hebben bijvoorbeeld nog beschikbaarheid via Villa for You en je krijgt er een hele goede last-minute korting op.

Chalets Paul en Petra in Katschberg, hierboven op de foto te zien, zitten normaal gesproken het hele seizoen vol, maar nu is er nog beschikbaarheid.

Ook bij Summit Travel zijn er nog top accommodaties te boeken die normaal gesproken al helemaal volgeboekt zijn. Misschien zit daar wat voor je bij? Als niet, check dan even de aanbiedingen via de links hieronder.

hotel

Wees er snel bij – boekingen gaan hard

Het positieve nieuws uit Oostenrijk doet de boekingen voor de wintersport veel goeds op dit moment. Wil jij je wintersport veiligstellen? Wacht dan niet te lang met boeken.

Bekijk nu de last-minute aanbiedingen bij:
Sunweb
Summit Travel
Chalet.nl
Villa for You
Belvilla
Interhome
Landal
Skichalets
Traveltrex
TUI
Direkt Holidays

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in