Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

INTERVIEW: Villa for You, een nieuwe reisorganisatie in coronatijden

Wintersportredacteur

Het zijn momenteel voor iedereen spannende tijden. Zolang er geen vaccin is tegen het coronavirus, moeten we allemaal voorzichtig zijn en ons aan de regels houden. Toch betekent dit niet dat je op ondernemend vlak geen risico’s kunt nemen. Dat bewijst Pepijn Zijsling, eigenaar en oprichter van de nieuwe reisorganisatie Villa for You.

Na jarenlange ervaring in de vakantiehuizen branche, is hij in juni 2020 een nieuw avontuur aangegaan. Samen met directeur Sybrand Welles en een zeer gemotiveerd team van experts runt hij Villa For You. Inmiddels zijn er al meer dan 300 vakantiehuizen bij ze aangesloten en dat worden er alleen maar meer. Hoog tijd om eens kennis te maken!

Hoe het allemaal begon…

Afgelopen vrijdag sprak ik met Pepijn over zijn nieuwe bedrijf, Villa for You. Een vakantiehuizen aanbieder, vooral gericht op huizen in Oostenrijk. Uiteraard deden we dit geheel in 2020-stijl, via Zoom. Laat ik allereerst vertellen dat ik ontzettend veel respect heb voor deze man. In coronatijden een bedrijf beginnen, dat nu al de eerste successen boekt! Echt gaaf! Maar hoe is dat allemaal zo gekomen? Een klein stukje geschiedenis van Pepijn:

“Sinds mijn 6e ben ik fan van Oostenrijk. We gingen er altijd met m’n ouders naartoe om te skiën. Uiteindelijk heb ik een toeristische opleiding gedaan, studeerde ik daarna nog aan de Hogeschool van Utrecht en was ik een tijdje skileraar in St. Anton. Na mijn opleiding heb ik een open sollicitatie naar Belvilla gestuurd. Daar sloot ik de eerste contracten af met Oostenrijkse huiseigenaren. Na een aantal jaren heb ik me in Oostenrijk gevestigd en toen is het ondernemersballetje gaan rollen. Na verloop van tijd kwam ook Sybrand erbij en deden we ook een deel van de Zwitserse markt. Al met al heb ik zo’n tien jaar in Kitzbühel gewoond en gewerkt. Door een overname moest ik mijn aandelen verkopen. Dit was in april 2019.”

Pepijn met één van de huiseigenaren © Villa for You

Golfen of toch ondernemen?

En wat doe je dan als je je bedrijf hebt verkocht? Golfen of toch verdergaan met ondernemen? Voor Pepijn was de keuze snel gemaakt. “Ik houd helemaal niet van golfen!” Diverse huiseigenaren namen contact met mij op en misten de vertrouwde samenwerking en het persoonlijke contact. Er is namelijk grote behoefte aan een betrouwbare relatie die de markt goed kent en die deskundige adviezen geeft. Dit geldt niet alleen voor de huiseigenaren, maar ook voor de gasten. Zij kijken het hele jaar uit naar hun vakantie en dan is het belangrijk dat alles klopt en goed geregeld is. “Het is niet een stofzuiger die je koopt en vervolgens tien jaar gebruikt.”

Al die behoeftes hebben Pepijn doen besluiten toch verder te gaan in de vakantiehuizen branche. Na een uitgebreide brainstormsessie ontstond uiteindelijk Villa for You. Domeinnamen werden gekocht en het team werd samengesteld. In juni 2020 was de nieuwe organisatie officieel een feit. En dat midden in dit coronatijdperk!

Focus op Oostenrijk

Natuurlijk is er goed nagedacht over hoe het bedrijf in deze tijd op te richten. In juni was het volop coronatijd. Maar, zoals Pepijn optimistisch zegt: “We doen het gewoon. Corona gaat ook een keer voorbij. En, ze zeggen wel eens dat er eigenlijk nooit een goed moment is om te starten!”. Wel is om die reden besloten om eerst op Oostenrijk te focussen en vanwege de reisrestricties ook op Nederland en België. “Mijn hart ligt nou eenmaal in Oostenrijk!” Inmiddels heeft Villa for You al 300 vakantiehuizen in het aanbod. Dat aanbod blijft groeien en het doel is om op korte termijn huizen uit andere landen aan het assortiment toe te voegen.

Elk nadeel heeft z’n voordeel

Ik vind het ontzettend dapper dat Pepijn deze stap genomen heeft. Maar werkt deze tijd nou in zijn voordeel of meer in zijn nadeel? Pepijn antwoordt het volgende:

Zoals Cruijff altijd zei: ‘elk nadeel heeft ook z’n voordeel’. En dat is voor ons ook zeker zo. Juist door corona hebben we extra ruimte gekregen om alle puntjes op de ‘i’ te zetten. We hebben de website kunnen optimaliseren en ga zo maar door.

Wat maakt boeken bij Villa for You nou anders?

De kracht van Villa for You ligt in de relatiegerichtheid naar zowel huiseigenaren als gasten, de kennis van de markt en het advies op maat. Alle medewerkers hebben minimaal tien tot vijftien jaar ervaring in deze branche. Daarnaast hebben ze alle huizen zelf bezocht en is er op regelmatige basis contact met de huiseigenaren. Als je boekt, kies je dus voor een vakantie met een kwalitatief goede en betrouwbare partij. Daarnaast zorgt Villa for You voor een eerlijke prijs voor alle partijen.

“Eerlijkheid en transparantie zijn beide ontzettend belangrijk. De winter wordt een uitdaging, maar die gaan we doorkomen. We werken namelijk met een ontzettend gemotiveerd team!”

Een greep uit het aanbod

Villa for You biedt allerlei accommodaties in verschillende prijsklassen. Van een traditioneel appartement in Zell am See – Kaprun tot een romantische vakantiewoning in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Verder zijn er ook mogelijkheden voor een vakantie in de Belgische Ardennen, in Oost- en West-Vlaanderen, de Nederlandse provincies en ga zo maar door.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in