Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Puinstromen in bekende wintersportdalen nemen auto’s mee

© Matt Seymour - Unsplash

Wintersportredacteur

Gisteravond en vannacht was het voor de tweede keer in een week tijd raak. De vele neerslag heeft geresulteerd in puinstromen in verschillende wintersportdalen. In het Stubaital en Mölltal werden auto’s meegenomen door de stromen. Ook in Zuid-Tirol werden wegen zoals de Reschenpass afgesloten vanwege het noodweer. In twee video’s zie je hoe heftig het eraan toe ging.

Wederom auto meegenomen in het Stubaital

In het Stubaital was het vrijdag al flink noodweer, waarbij auto’s werden meegesleurd. De auto van de priester uit Fulpmes werd toen door een puinstroom bedolven en uiteindelijk in brokstukken teruggevonden. Van de priester ontbreekt sindsdien elk spoor. Niet ver van het dalstation van de Stubaier Gletscher werd gisteravond wederom een auto meegesleurd door een puinstroom. Deze keer ging het om een geparkeerde auto en raakte niemand gewond. De video van WetterOnline Austria laat zien hoe sterk de stromen waren.

Ook noodweer in andere Oostenrijkse wintersportdalen

Het noodweer hield ook huis in andere Oostenrijkse wintersportdalen. In het Ötztal moest de Venter Straße na een puinstroom gesloten worden. Vanochtend kon die wel weer gebruikt worden. In het Zillertal en in Kitzbühel vielen bomen om en werden daardoor enkele straten gesloten. In het Mölltal kwam ook een puinstroom over de Mölltal Straße tussen Stall en Tresdorf. Drie auto’s bevonden zich toen op de weg. De inzittenden konden zichzelf gelukkig ongedeerd bevrijden.

Reschenpass in Zuid-Tirol gesloten

De Reschenpass in het Italiaanse Zuid-Tirol is door een puinstroom over de weg ook gesloten. Vlakbij de grensovergang met Oostenrijk werd de weg helemaal bedolven door modder en puin. Niemand raakte daar gewond, maar het verkeer op de populaire bergpas ondervindt daar dus wel hinder van, zoals je ziet op de video.

De komende dagen blijft het wisselvallig weer in de regio. Hopelijk is het met het noodweer gedaan nu.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in