Nieuwsalert per mail ontvangen

© Montafon TV

Prachtige beelden van sneeuwvrij maken weg naar berghut

Wintersportredacteur

De afgelopen weken is er hard gewerkt in de Alpenlanden. Veel wegen zijn sneeuwvrij gemaakt om het zomertoerisme weer te kunnen verwelkomen. Dat is natuurlijk hard werken, maar het levert vaak wel spectaculaire beelden op. Een goed voorbeeld daarvan is de video van het sneeuwvrij maken van de weg naar de Heilbronner Hütte in Vorarlberg. WAUW!

Ruim 8 meter sneeuw

Er is ontzettend veel sneeuw gevallen in de Alpen, dat is niks nieuws. Toch blijft het keer op keer weer indrukwekkend om te zien. Ondanks dat het op dit moment volop zomer is in de dalen, ziet het er boven in de bergen nog behoorlijk winters uit. Dat geldt ook voor het Montafon in Vorarlberg. Daar staat op 2320 meter hoogte de Heilbronner Hütte. De hut is alleen in de zomermaanden open, maar de weg ernaartoe moest wel eerst worden geruimd. En dat was een flinke klus. Op sommige plaatsen lag meer dan 8 meter sneeuw!

 

Spectaculaire video

Eigenaar Fredi Immler en zijn team hebben acht dagen lang hard gewerkt om de weg naar de berghut weer sneeuwvrij te maken. Montafon TV heeft een deel van de werkzaamheden vastgelegd en dat heeft deze spectaculaire video opgeleverd. Daarin krijg je ook te horen hoe het is om acht dagen lang door de sneeuw te moeten ploeteren, zonder dat je weet waar de weg nou precies is.

Bekende bergpassen weer open

Na wekenlang sneeuwruimen zijn ook veel bekende bergpassen weer open. Er is hard gewerkt om de Timmelsjoch Hochalpenstraße, Silvretta Hochalpenstraße en Grossglockner Hochalpenstraße weer te kunnen openen voor het zomerpubliek. Een klus die niet altijd even makkelijk ging, de flinke sneeuwhoeveelheden leverden best wel wat problemen op.

Lees ook

De Heilbronner Hütte is niet de enige berghut waar men sneeuw heeft moeten ruimen. Bij de Toni-Demetz-Hütte in Val Gardena moest maar liefst 8 meter sneeuw worden weggehaald om weer naar binnen te kunnen komen. Meer daarover lees je in het artikel hieronder.

8 meter sneeuwruimen om deur van berghut te bereiken

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in