Nieuwsalert per mail ontvangen

© Grossglockner Hochalpenstraße

Het sneeuwvrij maken van de Grossglockner Hochalpenstraße is begonnen

Wintersportredacteur

Het einde van het wintersportseizoen is in zicht. Ondanks de flinke sneeuwdump van vorige week, is het tijd om met zomerwerkzaamheden te beginnen. Eén van die werkzaamheden is het sneeuwvrij maken van verschillende bergpassen. Eind maart is men gestart met de Silvretta Hochalpenstraße, gisteren is het startsein gegeven voor de Grossglockner Hochalpenstraße.

Grossglockner Hochalpenstraße

De Grossglockner is met een hoogte van 3.798 meter de hoogste berg van Oostenrijk. Deze reus ligt op de grens van Tirol en Karinthië, in Nationaal Park Hohe Tauern. Een ideale manier om de berg van dichtbij te bewonderen, is via de Grossglockner Hochalpenstraße. Deze bergpas behoort tot de populairste van Oostenrijk, heeft een lengte van 48 km en bereikt een maximale hoogte van 2.571 meter. In de zomer trekken veel toeristen naar deze Alpenpas. Met de auto, motor of fiets is het een geweldige ervaring. Niet alleen kun je hier van een schitterend uitzicht genieten, je kunt ook een bezoek brengen aan de Pasterze Gletsjer of een wandeling maken.

 

Sneeuwvrij

De Grossglockner Hochalpenstraße is in de wintermaanden gesloten. Er valt zoveel sneeuw, dat de weg niet open kan blijven. Gisterochtend, om 8.00 uur, heeft men in Fusch en Heiligenblut het startsein gegeven om de weg sneeuwvrij te maken. Vijftien medewerkers van de Grossglockner Hochalpenstraße zijn gestart met sneeuwruimen op de Alpenweg. Vanuit beide plaatsen werken ze zich omhoog om zo de hele route sneeuwvrij te maken. Het doel is om de weg op 1 mei te kunnen openen.

Geen recordhoeveelheden sneeuw

Ondanks de hevige sneeuwval van januari, verwacht men geen recordhoeveelheden sneeuw tegen te komen. Rond 2500 meter hoogte ligt naar verwachting tussen de 8 en 10 meter sneeuw.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in