Nieuwsalert per mail ontvangen

De Silvretta Hochalpenstraße wordt sneeuwvrij gemaakt en zo ziet dat eruit

Wintersportredacteur

Het einde van het skiseizoen is in zicht en dat betekent dat de wintersportlanden zich langzaam voorbereiden op de zomer. Eén van de werkzaamheden die daarbij komt kijken, is het sneeuwvrij maken van een aantal bekende bergpassen, waaronder de Silvretta Hochalpenstraße. Massa’s sneeuw moeten worden weggehaald en dat is een flinke klus. Bekijk in dit artikel hoe dat er aan toe gaat.

Silvretta Hochalpenstraße.

De Silvretta Hochalpenstraße is een bekende Oostenrijkse bergpas. De pas verbindt het Montafon in Vorarlberg met het Paznauntal in Tirol. De pas heeft een totale lengte van 22,3 kilometer en bereikt een maximale hoogte van 2032 meter. Het hoogste punt wordt de Silvretta Bielerhöhe genoemd. Zomers is de pas erg populair bij fietsers, wandelaars en motorrijders. De pas bestaat uit 34 haarspeldbochten en biedt onderweg hele mooie uitzichten.

 

Meters sneeuw

Men is gestart met de eerste werkzaamheden voor het sneeuwvrij maken van de bergpas. Zoals je op de foto’s kunt zien, is dat een flinke klus. De heftige sneeuwval van januari heeft ook hier gezorgd voor flink wat meters sneeuw. Voordat de pas weer toegankelijk is voor publiek, zijn we wel een paar weken verder. Benieuwd hoe het sneeuwvrij maken er aan toe gaat? Je ziet het in de foto’s van Silvretta Bielerhöhe hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in