Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Pas op: zeer glad in grote delen van Tirol

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Sinds gisteravond geldt er een weerwaarschuwing voor ijzel in grote delen van Tirol. GeoSphere Austria waarschuwt om voorzichtig te zijn op wegen, trottoirs en fietspaden. De regen in combinatie met koude temperaturen zorgt voor gevaarlijke situaties.

Gevaarlijk in delen van Tirol

De weerwaarschuwingen gelden vooral in het noorden en oosten van Oostenrijk. In grote delen van Tirol zijn er waarschuwingen voor ijzel afgegeven. Vooral gisteravond en vanochtend was het extreem glad. Door de neerslag en het extra vriesvocht is het behoorlijk glad op de wegen, fietspaden en trottoirs. Vooral in de avond- en ochtenduren bestaat er een verhoogd risico op ijzel op de wegen. Ook de komende dagen is het oppassen geblazen!

Wat kun je het beste doen?

Ben je op dit moment in de regio? Dan kun je het beste je snelheid aanpassen op de verkeerssituatie. Zowel in de auto als te voet en op de fiets moet je extra opletten onderweg. Doe rustig aan, je wilt natuurlijk niet vallen of betrokken raken bij een ongeluk.

Lees ook:

Ongelukken

Gisterochtend gebeurde er al een ongeluk op de Fernpass in verband met de verhoogde gladheid. Een deel van de weg was tijdelijk afgesloten, omdat vrachtwagens vastzaten op de ijzige weg. Ook slipte er een voertuig in Jenbach van de weg vroeg in de ochtend. De automobilist verloor controle over het voertuig en deze gleed over de rand van de weg. Het voertuig kantelde en kwam op zijn kant terecht. De brandweer kwam in actie om de inzittenden uit het wrak te bevrijden.

Ook in St. Johann werd de brandweer vroeg in de ochtend ingeschakeld. Een vrachtwagen botste op een auto op de Loferer Bundesstrasse tegen twee bedrijfsgebouwen. Op de gladde weg was remmen niet meer mogelijk. Gelukkig is er niets ernstigs gebeurd, de weggebruikers zijn alleen geschrokken van het ongeluk.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in