Nieuwsalert per mail ontvangen

Pas je aan!

Prachtig weer op het Nassfeld. Het is niet te druk, nagenoeg geen wachttijden voor de lift, heerlijk zonnetje. Helaas dit keer ook iets negatiefs te melden. De trauma heli vliegt af en aan. Reden? Wellicht door het prachtige weer, schatten een aantal skiers hun eigen niveau iets te hoog in. Soms worden er onverantwoorde risico’s genomen ofwel door onwetendheid danwel door stoerdoenerij. Gelukkig  houdt de meerderheid van de skiers de pistenregels in ere en een verontschuldigend handgebaar doet ook wonderen.  Soms komt er een kleine sneeuwverschuiving voorbij (snowboarder), die of door gebrek aan ervaring of met een instelling van ” ik besta, ik kom er aan, dus ga aan de kant” sommige minder ervaren skiers bijna zonder latten achterlaat op de pistes.

Trauma heli is vandaag 8 keer uitgevlogen en echt niet voor een gebroken teen. Gebroken rug in combinatie met gebroken bekken, dubbele open beenbreuk en nog een paar ‘leuke’ kwetsuren waarbij je na de pistenverkenning ook nog kennis kunt maken met het ziekenhuis. Was dit te voorkomen geweest? Vast niet voor ieder ongeval, maar bij sommige ongelukken zeer zeker wel. Net aangekomen, mooie wittes pisten, zonnetje een ongelooflijke zin om te gaan skien (na een jaar), maakt sommigen overmoedig. De afdaling is onbekend, de sneeuwkwaliteit nog niet getest, wellicht de ski-routine nog even zoek, maar we gaan ervoor! Ja, in dit geval voor het gips of de tractie! Bouw het rustig op! Is het skigebied nieuw voor je? Neem rustig de tijd om het te verkennen. Routine zit er nog niet -helemaal- in? Neem eerst wat makkelijker afdalingen. Skien verleer je nooit, maar soms moet je het gevoel weer even terugkrijgen. Als het je goed afgaat, neem je gewoon de zwaardere of langere afdalingen.

Laat je vooral niet -tegen je zin- overhalen om een afdaling te doen waar je geen goed gevoel over hebt, want er bestaat geen betere vakantie dan een goed afgesloten vakantie!!

Bis Bald,

www.daskleineparadies.com

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in