Nieuwsalert per mail ontvangen

Overzicht afsluitfeesten in de Alpen

Het einde van het seizoen is voor de meeste skigebieden wel in het zicht. Sommige skigebieden zijn zelfs al gesloten en andere zullen de komende weken hun deuren sluiten. Sinds de komst van de Dutchweek in Val Thorens lijkt het er wel op dat alle skigebieden een soort afsluitweek organiseren. Bekijk hier het overzicht van de feestweken die georganiseerd worden in de Alpen.

 

Samnaun (Zwitserland) / Ischgl (Oostenrijk):
In de Silvretta Arena Samnaun/Ischgl zal op 30 april het Top of the Mountain Concert plaatsvinden waar onder andere Deep Purple zal gaan optreden. De skipassen voor de hele regio Ischgl/Samnaun is 80 euro voor volwassene en 35 voor kinderen. Dit is overigens inclusief ticket voor het concert.

Serfaus – Fiss- Ladis (Oostenrijk)
Op 13 april zal hier het seizoen afgesloten worden in het panorama restaurant Berg-Diamant. Op 2.436 meter kan iedereen tot 21.00 naar beneden skien en is de toegang gratis. Hierbij zal ook een spectaculaire vuurwerkshow aanwezig zijn.

Kleine Scheidegg (Zwitserland)
In het skigebied Kleine Scheidegg wordt het seizoen afgesloten met echte super sterren. Op 6 april zal er op een hoogte van 2.061 meter een openlucht concert georganiseerd worden waarbij het Zweedse popduo Roxette bij aanwezig zullen zijn. Daarnaast zal de Amerikaanse band One Republic en lokale held Hanery Amman aanwezig zijn. Het concert kost inclusief pistekaart 103 euro.

Stubai (Oostenrijk)
Het skicentrum zal op 6 april het seizoen afsluiten met live muziek bij het panorama restaurant Kreuzjoch. Hierbij zullen lekkere coctails geschonken worden, kan er gebruik gemaakt worden van het snow-volleybalveld en kan er lekker geswingt worden op de artiesten die zullen optreden.

Zell am See / Kaprun (Oostenrijk)
Bij Kitzsteinhorn word de winter op een bijzondere manier afgesloten. Zo zullen er van 27 april tot 1 mei verschillende kleine evenementen georganiseerd worden. Elke dag kan er genoten worden van heerlijke grilspecialiteiten onder het genot van heerlijke muziek. Daarnaast kunnen de skimodellen van 2014 getest worden, is er een gratis mogelijkheid tot massage en worden er freeride workshoppen georganiseerd. Kortom, veel feesten!

St. Anton (Oostenrijk)
In het Arlberg zal het seizoen sportief afgesloten worden. Het jaarlijkse terugkomende evenement ‘skiwedstrijd’ zal dan op 20 april gehouden worden. Meer dan 100 skiers en snowboarders moet een route van 9 kilomter afleggen. Hierbij kunnen er leuke prijzen gewonnen worden en is het inschrijfgeld 30 euro. Uiteraard wordt dit feestelijk afgesloten met een gezellig feest.

Solden (Oostenrijk)
Aan de voet van de twee gletsjers zullen grote feesten worden georganiseerd van 26 tot 28 april. Er kan in die drie dagen genoten worden van een concert en veel sneeuwplezier. Tijdens deze drie dagen zullen verschillende Rockbands en DJ’s het podium betreden. Naast het feesten bestaat er ook de mogelijkheid om ski en snowboards te testen, te rijden op een sneeuwscooter en met een pistebully de piste preparen.

 

Obertauern (Oostenrijk)
Van 18 tot 21 april kan er op de pistes van Obertauern gezocht worden naar schatkisten. Elke deelnemer dient 30 euro te betalen om deel te nemen. In totaal worden er 30 schatkisten in de sneeuw begraven en dienen deze gevonden te worden. Wie de meeste schatkisten vindt maakt kans op een BMW X1. Je kan het ‘slechter’ treffen…!

Obergurgl / Hochgurgl (Oostenrijk)
In Otztal wordt het seizoen afgesloten met een twee weken durend evenement waarbij er met pistenbullies gereden kan worden, er gebruik gemaakt kan worden van de Jazzbrunch, zal er een grote vuurwerk show georganiseerd worden en kan er uiteraard genoten worden van grote apres-ski feesten.

Zillertal (Oostenrijk:
In Gerlos is momenteel de Gerlos Feestweek aan de gang die tot 6 april zal duren. Hierbij komen verschillende Nederlandse artiesten naar het dorp om de laatste dagen van het seizoen af te sluiten.

Heb jij nog een evenement gespot in een skigebied? Laat het ons weten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in