Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Opening gletsjerskigebied Sölden is sneller dan je denkt

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het heeft een tijdje geduurd, maar de officiële openingsdata voor het skigebied Sölden zijn bekend. Net als altijd gaan eerst de gletsjers open, daarna de rest van het skigebied. Op 29 september 2023 kun je in Sölden gebruikmaken van de pistes op de gletsjers. Twee maanden later is de opening van het winterskigebied van Sölden.

Opening gletsjerskigebied Sölden

Op de website van het skigebied Sölden staat aangekondigd dat de liften over een kleine week al openen. Vanaf 29 september 2023 kun je je ski’s weer onderklikken op de gletsjers in dit bekende skigebied in Oostenrijk. Dit is natuurlijk wel als de omstandigheden meezitten. Als er niet genoeg sneeuw ligt, dan kan de opening alsnog verschoven worden.

November start in het hele skigebied

Het volledig skigebied van Sölden opent elk jaar pas een aantal maanden later dan het gletsjerskigebied. Zo’n twee maanden na de start van het gletsjergebied staat de opening van de rest van het gebied op de planning. Vanaf 16 november openen de overige pistes, als er genoeg sneeuw ligt tenminste. Je hebt dan toegang tot zo’n 160 kilometers aan afdalingen.

De Winteropening in Sölden

Ultiem je winterseizoen starten? Dat kan met de Winteropening in Sölden. Dit is een van de grootste ski- en snowboard testevents in Europa. De Winteropening Sölden is voor veel wintersporters de start van het skiseizoen. Onderaan de Tiefenbachgletsjer staan (bijna) alle ski- en snowboardmerken met een stand. Iedereen kan het nieuwste materiaal gratis testen tijdens de winteropening. Dit jaar is de Winteropening in Sölden van 4 tot en met 7 november 2023. Wij zijn er dit jaar ook weer bij!

Zo was het vorig jaar:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in