Winteropening Sölden

07 nov 2019

Sölden, Oostenrijk

De Winteropening Sölden is voor veel wintersporters de start van het skiseizoen. Ondanks dat de WorldCup daarvoor al heeft plaatsgevonden en je er ook al een aantal dagen eerder kunt skiën. Tijdens de Winteropening draait alles om de skitest. Onderaan de Tiefenbachgletsjer staan (bijna) alle ski- en snowboardmerken. Iedereen kan het materiaal gratis testen tijdens de winteropening.

Vroeger was de skitest alleen voor bedrijven, maar sinds 2016 is deze ook toegankelijk voor consumenten. Sindsdien is het event dan ook sterk in populariteit gestegen. De organisatie is inmiddels in handen van Double Dutch.

Winteropening Sölden
In het dal is het nog volop herfst, maar bovenop de berg is het al flink winters. Onderaan de Tiefenbachgletsjer staan allerlei stands met de allernieuwste ski’s en snowboards. Consumenten, leveranciers en winkeliers kunnen het materiaal testen en kennis maken met de nieuwste innovaties en technieken. Er wordt advies gegeven en ook worden er diverse clinics georganiseerd. Naast ski’s en snowboards vind je hier ook de nieuwste helmen, goggles en ander materiaal. De winteropening vindt plaats van 7 t/m 10 november 2020.

Lees hier meer over Winteropening Sölden

Wintersport in Sölden
Sölden biedt een zeer sneeuwzeker skigebied met ruim 150 km aan pistes. Dat komt mede door de aanwezigheid van drie drieduizenders en twee gletsjers. Het skiseizoen duurt doorgaans van september tot mei. Op ski’s kun je een maximale hoogte van 3340 meter bereiken. Je vindt hier een aantal indrukwekkende uitzichtpunten en tal van fijne berghutten. Sölden zelf is een levendig dorp waar het altijd gezellig druk is. Après-skiën kan van vroeg in de middag tot diep in de nacht.

Winteropening Sölden
Bekijk Sölden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in