Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Oostenrijkse politici willen windmolens in skigebieden

© Pixabay

Wintersportredacteur

Windmolenparken in skigebieden? Het lijkt een raar idee, maar misschien ski je binnenkort toch wel tussen de windturbines. Enkele Oostenrijkse politici hebben het plaatsen van windmolens in skigebieden geopperd. Ze dienen elektriciteit te produceren dat gebruikt zal worden voor het draaien van liften, sneeuwkanonnen, hotels en restaurants. Het waait immers vaak genoeg in de skigebieden.

Windmolenparken in skigebieden

Of er over een tijdje echt windmolenparken in skigebieden komen is nog maar de vraag, maar de discussie is wel gaande. Met het oog op duurzaamheid en in het kader van een ‘groene’ wintersport, vinden diverse Oostenrijkse politici het plaatsen van windturbines een heel goed idee. Echter is niet iedereen het hiermee eens. Volgens sommigen is het plaatsen van windmolens een flinke aantasting van het landschap. Anderen betogen weer dat skigebieden geen natuurgebieden zijn. Er dient dan volgens die laatste groep wel rekening te worden gehouden met ‘kwetsbare gebieden’.

Geen windmolens in het hooggebergte

Wanneer er windmolenparken komen en of die er komen is dus nog onduidelijk, wel zeggen de politici niet naar het hooggebergte te kijken. Volgens hen is het plaatsen van energieopwekkers hier niet rendabel vanwege hoge ontwikkelingskosten.

Zonnepanelen in skigebieden

Op dit moment worden zonnepanelen wel al op steeds grotere schaal ingezet in de skigebieden om energie op te wekken. Zo vind je bijvoorbeeld op de Pitztaler Gletscher een hele wand van zonnepanelen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in